Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Κατά τα άλλα μας ενδιαφέρει ο Τουρισμός

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του κ. Μιχάλη Σακέλλη στο Βήμα της Κυριακής

«Τα δρομολόγια των πλοίων της ακτοπλοΐας για το 2008 ήταν προγραμματισμένα ήδη από το 2007. Κάποιες εταιρείες ωστόσο την τελευταία στιγμή, εξαιτίας του αυξημένου κόστους λειτουργίας, αποφάσισαν να αλλάξουν δρομολόγια και ωράρια αφίξεων και αναχωρήσεων. Οι αλλαγές αυτές λειτουργούν αλυσιδωτά και υποχρεώνουν το σύνολο των πλοίων που βρίσκονται στην ίδια γραμμή να μεταβάλλει και αυτό τα προγράμματά του. Όλες αυτές οι αλλαγές πρέπει να εγκριθούν από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και μέχρι να εγκριθούν κανείς δεν μπορεί να ανοίξει πλάνα κρατήσεων. Διευκρινίζω ότι δεν φταίει το ΥΕΝ για την κατάσταση αυτή και ως πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας ντρέπομαι που δεν έχει διευθετηθεί ακόμη το ζήτημα αυτό».

2 σχόλια:

Μάριος Βουτσίνος είπε...

Απ' τη στιγμή που λειτουργεί πλαίσιο ελεύθερου ανταγωνισμού στην ακτοπλοϊα, τη βασική ευθύνη γι αυτό που έγινε την έχουν οι εφοπλιστές.

Ανώνυμος είπε...

ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο και ποιος αποφασίζει; Τελευταία οι εφοπλιστές ανέπτυξαν τη λογική των τραπεζών. Έλλειψη ντροπής και εκμετάλλευση στυγνή. Εδώ αγαπητοί των κομμάτων θα μπορούσε να υπάρξει μια διαφορά, που να φαίνεται. Να πείτε τις θέσεις σας για την ακτοπλοία και να μην γίνεστε κουμπάροι με τους εφοπλιστές και συχνά υποτακτικοί τους.
Γιατί άραγε κάθε πέρσι και καλύτερα; Γιατί ολοένα δίνετε θάρρος στους δυνατούς να γίνονται δυνατότεροι.
χψω