Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Τέσσερεις μήνες αργία στην Κοινοτάρχη της Αντιπάρου

Το πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου επέβαλε 4 μηνών αργία στην κοινοτάρχη της Αντιπάρου κ. Μανέτα Βαρβάρα.
Η πληροφορία έφτασε στην εφημερίδα μας λίγο πριν πάει στο τυπογραφείο και επιβεβαιώθηκε από το δικηγόρο κ. Σπύρο Λάβδα, ο οποίος μας έκανε γνωστό, ότι η επιβολή της ποινής έχει σχέση με την άρνηση της κοινοτάρχη να δώσει στοιχεία για τις μεταδημοτεύσεις, που πραγματοποιήθηκαν πριν από τις πρόσφατες δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.
Ως γνωστόν ο κ. Λεβεντάκης και η παράταξή του προσέφυγαν κατά του εκλογικού αποτελέσματος των κοινοτικών εκλογών στην Αντίπαρο, πλην όμως το δικαστήριο, με τελεσίδικη απόφασή του δικαίωσε την κ. Μανέτα, η οποία επικράτησε του κ. Λεβεντάκη με μία ψήφο διαφορά. Ένα από τα επίμαχα σημεία που έκριναν το εκλογικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της παράταξης του κ. Λεβεντάκη ήταν οι μεταδημοτεύσεις και η νομιμότητά τους.
Η άρνηση της κ. Μανέτα να δώσει τα αιτούμενα στοιχεία των μεταδημοτεύσεων στους ενδιαφερόμενους, παρά τις εντολές του Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, οδήγησε το πειθαρχικό της Περιφέρειας στην επιβολή ποινής, αλλά και τον εισαγγελέα να διατάξει προκαταρτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η αλήθεια των καταγγελλομένων.
Η εξέλιξη αυτή, που είναι πρωτόγνωρη για την τοπική αυτοδιοίκηση της επαρχίας μας, αναμένεται να προκαλέσει νέα αρρυθμία στη λειτουργία της Κοινότητας και αναζωπύρωση των αντιθέσεων ανάμεσα στις 2 ισοδύναμες κοινοτικές παρατάξεις. Και αυτό είναι σε βάρος των κατοίκων της Αντιπάρου και της ανάπτυξης του νησιού που έχει ανάγκη από σοβαρά έργα υποδομής. Η κ. Μανέτα, όταν της κοινοποιηθεί η απόφαση έχει τη δυνατότητα της προσφυγής σε δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: