Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Έφυγε ξαφνικά ο Ευθύμιος Κεμπάμπης


Έφυγε ξαφνικά το Σάββατο 5 Απριλίου και κηδεύεται σήμερα Κυριακή από τον Ι.Ν. της Εκατονταπυλιανής, στις 11:30, ο γιατρός Ευθύμιος Κεμπάμπης σε ηλικία 79 ετών.
Ο εκλιπών εγκαταστάθηκε στην Πάρο στα τέλη της δεκαετίας του ΄50 και διηύθυνε ως μοναδικός τότε γιατρός του δημοσίου, με ειδικότητα χειρουργού, τον τότε Υγειονομικό Σταθμό της Πάρου.
Άσκησε επί δεκαετίες ολόκληρες την ιατρική στο νησί με τόλμη, αν σκεφθεί κανείς τις χειρουργικές επεμβάσεις που έκανε και με ευσυνειδησία τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη. Ο λαός της Πάρου τον αγκάλιασε για την προσφορά του αυτή, αλλά και για την τιμιότητα, την ειλικρίνεια του και την ευθύτητά του. Το 1978 τον ανέδειξε πρόεδρο της τότε κοινότητας Πάρου και επί της δικής του προεδρίας κατασκευάστηκε και εγκαινιάστηκε το αεροδρόμιο της Πάρου. Διετέλεσε πρόεδρος του ΚΑΠΗ του Δήμου μας βοηθώντας σημαντικά στην οργάνωση και τη λειτουργία ενός νέου και πρωτόγνωρου θεσμού για την Πάρο.
Ο Ευθύμιος Κεμπάμπης υπήρξε αγνός ιδεολόγος και έδωσε μάχες για τις ιδέες του με ήθος και με σεβασμό στην αντίθετη άποψη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΕΡΝΟ - ΑΝΤΙΟ
Αυτά τα χρόνια ταξίδεψαν προς την αιωνιότητα! Αρκετοί συγγενείς, φίλοι και συνδημότες μας.
Ο καθένας, κατά γενική ομολογία, διέθεταν σπάνια χαρίσματα και πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΙΑ.
Κάτι πού έχει χαθεί δυστυχώς σήμε ρα στις μέρες μας.
Το κάλεσμα για τον αγαπημένο μας ΑΝΘΡΩΠΟ και ανιδιοτελή Ιατρό Ευθύμη Κεμπάμπη που μου έσωσε τη ΖΩΗ στα 13 μου χρόνια στην Καρδιότισσα της Νάουσας - Πάρου. (ήμουν 48 ώρες φυτό) έγινε το Σάββατο 5 του Απρίλη. Ο υπέροχος και μοναδικός αυτός συνάνθρωπος ξεκίνησε το δικό του ταξίδι προς τις ταξιαρχίες των Αγγέλων !
Ο γλυκός μας, ο δικός μας ΕΥΘΥΜΗΣ, για να βρει τους συγγενείς και τόσους άλλους φίλους και γνωστούς συμπατριώτες κ μη, πού αγναντεύουν απ’το περβόλι του ουρανού το διάβα όλων μας.
Ήταν πάντα χαμηλών τόνων και τα νεύρα του, ήταν το ΧΑΜΟΓΕΛΟ του.
Γλυκομίλητος, Ηθικός, Τίμιος και Ανιδιοτελής. Πάντα είχε ένα καλό λόγο για όλους και πολλές φορές θάλεγα συμβουλευτικός.
Γεμάτος θετική ενέργεια που την χάριζε απλόχερα σε όλους με ΕΝΑ πλατύ Χαμόγελο!
Ήταν κοντά μας σε ότι χρειαζόμαστε για την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ! Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γαλατσίου και τον Σύλλογο ΑΜΕΑΙ – ΚΥΚΛΑΔΩΝ με έδρα την Νάουσα – Πάρου όταν ξεκινήσαμε για να φτιάξουμε το 1ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΩΓΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΜΕΑΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.
Δε ξέχναγε ποτέ του, κάποιον όταν τον είχε στηρίξει στα πέτρινα χρό νια.
Τηλεφωνιόμασταν τακτικά κ(ήταν πολύ αδερφικός φίλος με τον συγχω ρεμένο θείο μου ΚΑΠΑΡΗ ΣΤΑΥΡΟ) μούλεγε,όταν κάποιος με είχε πληγώ σει. Μεγάλε μη στενοχωριέσαι, εσύ ότι κάνεις για τους Ανθρώπους! το κάνεις γιατί το θέλεις.
Προχώρα κ μη ακούς κανέναν, μόνον εκείνον πού σου δίνει τη πνευμα τική εντολή του.
Τα λόγια του πάντα βάλσαμο με γέμι ζαν αμέσως με θετική ενέργεια.
Το σπίτι του ήταν πάντα ανοικτό για όλους.
Αγαπημένοι φίλοι και φίλες Ήδη η γέννηση του ανθρώπου Παραπέμπει στη συμβολική πληροφορία ότι ο πόνος προορίσθηκε να στέκεται ο δια βίου συνοδός και παραστάτης του ανθρώπου.
Επίσης,τη κραταιή κ αναπαλλοτρίωτη σιωπή του λατρευτού Ευθύμη μας συ νοδεύει σαν τελευταία έκφραση του δεσμού του με τη ζωή, ο Αποχαιρε τιστήριος θρήνος οι ψαλμοί και το μοιρολόι των ζωντανών.
Ο πόνος στα δυο αυτά έσχατα βιολο γικά σήμαντρα, ανοίγει και κλείνει την πύλη της ζωής. Κάτι πού δίδαξε πρώτος ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας.
Αγαπητέ φίλε και συνεργάτη στις Κοινωνικές Ομάδες, μια τελευταία παράκληση, μη μας ξεχάσεις, να έρχεσαι τακτικά και να μας ΣΥΖΗΤΑΣ έτσι όπως έκανες πάντα.
Ταξιδευτή του ονείρου ξεκίνησες το πνευματικό ταξίδι, εκεί πού θα προ σμένεις όπως όλοι μας,την ΑΝΑΣΤΑΣΗ των ΨΥΧΩΝ.
Ολόψυχα σου ευχόμαστε να είναι όλα καλά στο στερνό μακρινό πνευματικό αυτό ταξίδι σου. Άγια τα χώματα της γης της ΠΑΡΟΥ, που φιλοξενεί το σώμα σου. Αγαπημένε μας δεν θα ξεχαστείς ποτέ από κανέναν.
Γιατί είχες κερδίσει άξια με την αγάπη, το χαμογέλιο και την μεγάλη προσφορά σου σε όλους τους ΣΥΝΑΝΘΡ ΩΠΟΥΣ χωρίς διακρίσεις ένα κομμάτι της καρδιάς μας.
Στο μυαλό μας οι θύμισες θα σε ορίζουν ως ο ΕΥΘΥΜΗΣ μας Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Καληνύχτα ΕΥΘΥΜΗ ΜΑΣ Καληνύχτα. ‘ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ‘ στο Περβόλι του ουρανού !
Με άπειρη αγάπη και Εκτίμηση
Ελευθέριος Φραγκίσκος, Κουνάνης.
Εκπαιδευτικός-Παιδαγωγος, ΑμεΑ.