Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

ΣΥΝ-ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Η Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει ακόμα μία χρονιά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε δεινή θέση, εξαιτίας της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.
O νόμος για το ασφαλιστικό, που πρόσφατα ψηφίστηκε χάρις στην οριακή κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, περικόπτει τις συντάξεις, αυξάνει τα όρια ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα δίνει καίριο πλήγμα στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Η ανασφάλεια ιδιαίτερα στους νέους εντείνεται, η ακρίβεια καλπάζει, ενώ ο δημόσιος πλούτος (αερομεταφορές, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, λιμάνια κλπ.) εκποιείται προς χάριν της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή των κερδών των μεγάλων εγχώριων και ξένων συμφερόντων. Η δημόσια παιδεία και η υγεία υποβαθμίζονται, με στόχο την υποκατάσταση τους από τον ιδιωτικό τομέα. Οι έχοντες γίνονται περισσότερο κατέχοντες, ενώ πληθαίνουν όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
Στις Κυκλάδες η πραγματικότητα αυτή –ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα-εκφράζεται ακόμα πιο έντονα, αφού οι δεκάδες χιλιάδες διάσπαρτοι εργαζόμενοι έλληνες και μετανάστες που δουλεύουν κατά βάση εποχιακά σε μικρές μονάδες και στον τουρισμό, βιώνουν την ανασφάλεια, την υποαπασχόληση, τα εξαντλητικά ωράρια , τις χαμηλές αμοιβές, τη μαύρη εργασία, την ανεργία περίπου ως κάτι το φυσιολογικό.
Οι μηχανισμοί ελέγχου είναι σχεδόν μηδαμινοί, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες (Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης), εξακολουθούν να είναι υποστελεχωμένες, αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και μετατρέποντας τους υπαλλήλους τους σε θύτες και θύματα. Και στις υπηρεσίες του δημοσίου κύριο χαρακτηριστικό, εκτός από την υποστελέχωση, παραμένουν οι χαμηλές αμοιβές, ενώ για την πλειονότητα των υπαλλήλων που μετακινούνται εκτός έδρας, οι αποζημιώσεις παραμένουν ελάχιστες και καταβάλλονται με απελπιστική καθυστέρηση.
Για μας ο μόνος δρόμος που απομένει, είναι ο δρόμος του αγώνα και η ενωτική αγωνιστική παρέμβαση των εργαζομένων και των συνδικάτων τους, ανεξάρτητα από χρώμα, παράταξη και ιδεολογία.
Κανένας εργαζόμενος εκτός σωματείων! Κανένα σωματείο χωρίς αγωνιστικές κινητοποιήσεις!
Ναι στις ενωτικές πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις!


29-4-08 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: