Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Αθήνα, 21 Απριλίου 2008

ΠΡΟΣ
1. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας,
Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
κ. Γ. Βουλγαράκη
2. Υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας,
Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
κ. Π. Καμμένο
3. Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας
Νοτίου Αιγαίου
κ. Χ. Κόκκινο
4. Τον Πρόεδρο και τα μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου
5. Τον Πρόεδρο και τα μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου

Θέμα: Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου 2008

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
Κύριε Γενικέ,
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νάξου,
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άνδρου,


Είναι γνωστό ότι οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες, από το ξεκίνημά τους μέχρι και σήμερα, αποτελούν το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός στο νησιωτικό χώρο του Αιγαίου.
Είναι επίσης γνωστό ότι η τέλεσή τους πραγματοποιείται πλέον σε τακτά χρονικά διαστήματα για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης κάθε φορά, από Νομό σε Νομό.
Η διεξαγωγή όμως των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στα δύο πολυνησιακά συμπλέγματα, ήτοι Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, γίνεται κάθε φορά με κριτήρια γεωγραφικά, πληθυσμιακά, συγκοινωνιακά, μεγαλύτερης δυνατής διασποράς, οργανωμένων υποδομών για φιλοξενία και οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.
Κάθε φορά που αυτοί συντελούνται, εκτός του ότι συνεισφέρουν στο αθλητικό ιδεώδες και διαμορφώνουν αθλητική συνείδηση στη νέα γενιά, δίνουν και την ευκαιρία στην πολιτεία να υλοποιεί έργα αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε, η μετά-αιγαιοπελαγίτικη περίοδος στο νησί που τους φιλοξένησε, να έχει αφήσει ισχυρά το στίγμα της με σύγχρονες και λειτουργικές αθλητικές εγκαταστάσεις.
Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες για το 2008, όσο αφορά το χώρο τέλεσής τους, πέρασαν μέσα από μία διαφορετική διαδικασία.
Συγκεκριμένα, είναι γνωστό ότι, ενώ η αρχική απόφαση ήταν να διεξαχθούν στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Σύρο, η έλλειψη όμως αθλητικών υποδομών στην πρωτεύουσα του Νομού και η αδυναμία τέλεσής τους εκεί δημιούργησε προσδοκίες επαναδιεξαγωγής των αγώνων σε άλλους Νομούς όπως Σάμου, Χίου και Δωδεκανήσου.
Η διεξαγωγή των αγώνων αποφασίστηκε οριστικά να γίνει στις Κυκλάδες κατά την περιοδεία σε νησιά του Νομού μας του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού κ. Γ. Βουλγαράκη, την Τρίτη 15 Απριλίου 2008. Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της επίσκεψης στη Σύρο, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημέρωσα τον Υπουργό για την αναγκαιότητα της διεξαγωγής των αγώνων στο Νομό Κυκλάδων γιατί αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, για την νέα γενιά του τόπου μας για λόγους δικαιοσύνης και ισονομίας.
Η αποδοχή από τον Υπουργό του αιτήματός μου, αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, που για πρώτη φορά οριστικοποίησε ρητά και κατηγορηματικά ότι οι αγώνες θα τελεστούν στις Κυκλάδες.
Αυτό πλέον αποτελεί αθλητικό κεκτημένο για το Νομό μας.
Σήμερα, δύο νησιά, η Άνδρος και η Νάξος, με ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, διεκδικούν ισάξια να υποδεχτούν τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες 2008.
Η ιδέα των αθλητικών αγώνων στα γεωγραφικά όρια του Νομού Κυκλάδων ούτε τέμνεται, ούτε παραχωρείται, ούτε δικαιούται κανείς να στηρίξει ή να μην στηρίξει μία από τις δύο προτάσεις. Ειδικά μάλιστα όταν, με απόλυτη βεβαιότητα, όπου και αν πραγματοποιηθούν (σε όποιο και από τα δύο νησιά), η επιτυχία τους είναι εξασφαλισμένη.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, για λόγους πολιτικού τζόγου, να ενεργεί με λογικές διαίρεσης απορρίπτοντας ένα από τα δύο νησιά.



Κύριε Υπουργέ,

Ως Βουλευτής του Νομού Κυκλάδων, με βρίσκει απόλυτα ικανοποιημένο η θέση σας ότι οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες θα πραγματοποιηθούν στα γεωγραφικά όρια του Νομού μας.

Σε αναμονή της οριστικής σας απόφασης για τον ακριβή τόπο διεξαγωγής των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων, έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι οι Αγώνες, σε όποιο και από τα δύο νησιά πραγματοποιηθούν, Νάξο ή Άνδρο ή σε οποιοδήποτε άλλο νησί των Κυκλάδων, είναι καλοδεχούμενοι και θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Βρούτσης
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: