Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Κοινότητας Αντιπάρου Γιάννης Λεβεντάκης απέστειλε προς την εφημερίδα μας την παρακάτω επιστολή:

Φίλες και Φίλοι Αντιπαριώτες

Με την παρούσα επιστολή καταγγέλλουμε δημόσια την Κοινοτική Αρχή του τόπου μας και συγκεκριμένα την Πρόεδρο Αντιπάρου κ. Μανέτα διότι με αποκλειστικά δικής της ευθύνη ακυρώθηκε ένα έργο πνοής για το νησί μας.
Το έργο της ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ.
Για μία ακόμα φορά οι ικανότητες και η γνώση της κ. Προέδρου κατάφεραν να μας γυρίσουν χρόνια πίσω και να μας στερήσουν την ανάπτυξη την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό στο νησί μας. Την Αντίπαρο μας.
Οι περίφημες Γνώσεις στη Τοπική Αυτοδιοίκηση της κ. Μανέτα κατάφεραν τη μοναδικότητα. Ενώ είχε την έγκριση των Πολιτικών και Πολιτειακών Φορέων, όχι μόνο να μην υλοποιήσει το έργο στη τριετία που πέρασε, αλλά να το μεταθέσει ίσως για την επόμενη πενταετία ξεκινώντας από την αρχή όλες τις διαδικασίες.
Το έργο δεν θα γίνει και απεντάσσεται από το Γ΄ ΚΠΣ με την από Αρ. Πρωτ.: 6178/25-06-2008 επιστολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ένα έργο που το περιμέναμε με ελπίδα, ένα έργο το οποίο θα βελτίωνε τις ζωής μας στο νησί, ένα έργο το οποίο θα αναβάθμιζε τις υπηρεσίες μας προς στους επισκέπτες στο τόπο μας, διασφαλίζοντας ποιοτικό τουρισμό, θυσιάζεται στο βωμό της ανικανότητας και της πολιτικής διαπλοκής της κ. Προέδρου «που ήρθε από μακριά».
Φίλες και Φίλοι,
τώρα δίδονται και οι απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαμε θέσει ως συνδυασμός στο παρελθόν αλλά κυρίως τη περίοδο των εκλογών.
Συγκεκριμένα:
Ποια η σκοπιμότητα βεβιασμένης έναρξης του έργου προ των εκλογών;;
Τα εγκαίνια, οι γιορτές και τα πανηγύρια στα καφενεία για τη δήθεν έναρξη των εργασιών από τον ανάδοχο τι σκοπό είχαν;;
Η τοποθέτηση των μηχανημάτων σε εμφανές σημείο του νησιού έγινε για κάποιον ιδιαίτερο εσκεμμένο λόγο;;
Ενώ η κ. Βαρβάρα Μανέτα - Φαρούπου γνώριζε την άσχημη πορεία και εξέλιξη του έργου γιατί δεν μας παρουσίασε τα πραγματικά στοιχεία;;
Γιατί ενώ ήξερε ότι υπήρχε νομικό πρόβλημα η κ. Πρόεδρος κάλεσε τον Ανάδοχο για την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης, θέτοντας τη Κοινότητα Ποινικά και Οικονομικά ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ;;
Μπορούμε να απαριθμήσουμε πολλά ακόμα ερωτήματα τα οποία γεννώνται πλέον στο νου όλων των συμπολιτών μας.
Με την καθημερινή υποβάθμιση που έχουμε υποστεί οι απαντήσεις δίδονται μέσα από την απραξία και το αδιέξοδο που βρίσκεται η τωρινή Κοινοτική Αρχή.
Για όλα αυτά και για πολλά άλλα που αναμένονται υπάρχει εξήγηση.
Η προκήρυξη ανύπαρκτών έργων, οι παράνομες μεταδημοτεύσεις, η Εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας της Κοινότητας Αντιπάρου, η προκλητική και εσκεμμένη απόκρυψη στοιχείων είχαν αλλά κυρίως έχουν ως βασικό σκοπό της κ. Βαρβάρας Μανέτα - Φαρούπου και των Συμβούλων της να εξακολουθήσουν να εξαπατούν για πολλοστή φορά το λαό της Αντιπάρου.
Ζητούμε ενημέρωση για το έργο της Αφαλάτωσης. Δεν κινδυνολογούμε, αλλά καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό σε βάρος της ανάπτυξης του τόπου μας. Αγανακτούμε με την ελαφρότητα που διαχειρίζεται το τόσο σοβαρό θέμα η σημερινή Κοινοτική Αρχή. Η υφιστάμενη κατάσταση έχει ως εξής:
Μελέτη Διαχείρισης; Ανύπαρκτη.
Προληπτικά Μέτρα; Ανύπαρκτα.
Ωριμότητα Έργου; Άγνωστη.
Υλοποίηση Έργου; Άγνωστη.
Χρηματοδότηση Έργου; Αμφισβητούμενη.

Αντιπαριώτες και Αντιπαριώτισσες

Όλα αυτά τα χρόνια η παράταξη που διοικεί την κοινότητα έκανε θεσμό την συντεχνία, τον διαχωρισμό των πολιτών, την αδιαφάνεια, την φίμωση στην ελεύθερη έκφραση και κριτική μας. Δεν λειτουργούμε με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον αλλά το συμφέρον των συμπολιτών και του νησιού μας.
Κάποιοι βιάστηκαν να λασπολογήσουν εις βάρος μας. Όμως οι εξελίξεις τα στοιχεία και τα γεγονότα, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τους διαψεύδουν.
Αντιθέτως μαρτυρούν ότι μέχρι σήμερα η Πρόεδρος της Κοινότητας και οι Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας συστηματικά παραπλανούν, αποκρύπτουν τα αληθινά και πραγματικά στοιχεία από τους συμπατριώτες μας.
Καλούμε τη κ. Μανέτα σε ανοικτή λαϊκή συνέλευση έτσι ώστε να μας παρουσιάσει την πραγματική υφιστάμενη κατάσταση των τεχνικών έργων αλλά και των διοικητικών εξελίξεων της Κοινότητας.
Κυρία Μανέτα. «Καθαρός ουρανός Αστραπές δεν ΦΟΒΑΤΑΙ».
Ελπίζουμε να είστε οπαδός της λαϊκής μας σοφίας και να μας το αποδείξετε με πράξεις και αποδείξεις.

Αντιπαρος 19/7/2008
Γιαννης Λεβεντακης

Δεν υπάρχουν σχόλια: