Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Ερώτηση Παναγιώτη Ρήγα

ΑΘΗΝΑ 24/07/2008
Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: Πειθαρχική τιμωρία Προέδρου Κοινότητας Αντιπάρου

Με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου την οποία επικύρωσε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επεβλήθη η ποινή της τετράμηνης αργίας από τα καθήκοντα της στην Πρόεδρο της Κοινότητας Αντιπάρου κ. Μανέττα - Φαρούπου -
Η πρόεδρος της Κοινότητας διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αρνούμενη παρανόμως παρά τις έγγραφες εντολές του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας και την παραγγελία του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου να χορηγήσει- ως όφειλε - στοιχεία μεταδημοτεύσεων οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί κατά την χρονική περίοδο προ των κοινοτικών εκλογών του Οκτώβρη του 2008 και τα οποία στοιχεία κατ1 επανάληψη ζητούσαν εγγράφως κοινοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας και πολίτες της Αντιπάρου.
Έχουν παρέλθει αρκετοί μήνες από την ημερομηνία που η Πρόεδρος της Κοινότητας προσέφυγε στον Υπουργό Εσωτερικών κατά της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση.
Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη Πρόεδρος της Κοινότητας Αντιπάρου συστηματικά περιφρονεί την νομιμότητα και λειτουργεί σε πάμπολλες περιπτώσεις αυθαίρετα και παράτυπα υπάρχει ζωηρό και εύλογο ενδιαφέρον για τη1/ εξέλιξη της υπόθεσης της πειθαρχικής της τιμωρίας.

Με βάση τα παραπάνω.
Ερωτάστε

Πότε πρόκειται να αποφανθείτε επί της προσφυγής της Προέδρου της Κοινότητας Αντιπάρου στην απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την οποίο της επιβλήθηκε ποινή αργίας τεσσάρων μηνών;
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: