Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

«ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ο.Α.Ε.Ε ΣΤΗΝ ΝΑΞΟ, ΜΥΚΟΝΟ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝΟ».




Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2008

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Ο νέος Διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) κ. Κώστας Παπαθανασίου δήλωσε ότι θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους η λειτουργία γραφείου του οργανισμού στη Νάξο, ενώ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ίδρυση νέων γραφείων του ΟΑΕΕ στη Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Τήνο.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη προέκυψε κατά τη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση και εκπροσώπων των Εμπορικών Συλλόγων του νομού Κυκλάδων με τον Διοικητή του Οργανισμού στα κεντρικά γραφεία του Ο.Α.Ε.Ε.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου κ. Αλιπράντης Απόστολος, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου κ. Παγώνης Κώστας και το μέλος του Δ.Σ. κ. Κορρές Στέλιος.

Ο κ. Βρούτσης και οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων του νομού ενημέρωσαν αναλυτικά τον Πρόεδρο του Οργανισμού για τα προβλήματα που απασχολούν τους εμπόρους των Κυκλάδων και ιδιαίτερα για την ανάγκη ίδρυσης γραφείων Ο.Α.Ε.Ε. στα νησιά Νάξος, Μύκονος, Σαντορίνη,Πάρος και Τήνος .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η αναγκαιότητα λειτουργίας και ίδρυσης γραφείων στα προαναφερόμενα νησιά τόσο λόγω της εδαφικής τους ιδιαιτερότητας, αλλά και της ανάγκης καλύτερης εξυπηρέτησης των επαγγελματιών ασφαλισμένων, των οποίων ο αριθμός πολλαπλασιάσθηκε μετά τον νέο ασφαλιστικό νόμο και τις συγχωνεύσεις ασφαλιστικών ταμείων.





Μετά το πέρας της εποικοδομητικής συνάντησης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Κώστας Παπαθανασίου – Διοικητής Ο.Α.Ε.Ε : «Σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δίνετε με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης, να πληροφορηθώ τα προβλήματα των ασφαλισμένων του οργανισμού που εκπροσωπώ στη νησιωτική Ελλάδα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι με τη δική σας αρωγή και τη δεδομένη βούληση της διοίκησης του οργανισμού θα καταφέρουμε να λύσουμε τα περισσότερα από τα θέματα που σήμερα αναδείξατε . Ξεκινάμε όμως σήμερα με τη δέσμευσή ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα για ίδρυση και λειτουργία του γραφείου Ο.Α.Ε.Ε στη Νάξο. Πιστεύω ότι μαζί μέχρι τέλος του χρόνου θα το εγκαινιάσουμε».

Γιάννης Βρούτσης - Βουλευτής Κυκλάδων: «Με τη σημερινή συνάντηση αρχίζουν να λύνονται χρόνια προβλήματα που δυσχέραιναν την λειτουργία του εμπορικού κόσμου των νησιών μας. Με την απόφαση του νέου διοικητή του οργανισμού, τον οποίο και ευχαριστώ προσωπικά, θα λειτουργήσει καταρχήν και μέχρι τέλος του χρόνου το γραφείο Ο.Α.Ε.Ε. στη Νάξο. Ένα δίκαιο αίτημα των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων και γενικότερα του εμπορικού κόσμου του νομού μας γίνεται πραγματικότητα».

Απόστολος Αλιπράντης - Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου: «Η σημερινή ημέρα είναι από τις σημαντικότερες για τους εμποροεπαγγελματίες των Κυκλάδων. Με την σημαντική βοήθεια του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση αποσπάσαμε την δέσμευση του νέου διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε. κ. Κώστα Παπαθανασίου για την κατά σειρά ίδρυση και λειτουργία των γραφείων του Ο.Α.Ε.Ε. στις Κυκλάδες, κάνοντας πράξη τις αποφάσεις των δύο συνεδρίων. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την όλη εξέλιξη».

Κώστας Παγώνης -Πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου: «Οι αποτελεσματικές και συντονισμένες προσπάθειες των Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, με τη μεγάλη βοήθεια του Βουλευτή κ. Γιάννη Βρούτση, η σημερινή μέρα είναι σημαντική για όλους μας. Ο νέος διοικητής του Ο.Α.Ε.Ε. κ. Κώστας Παπαθανασίου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε για την άμεση λειτουργία καταρχήν του γραφείου Νάξου και στην συνέχεια των υπολοίπων. Αισθανόμαστε ικανοποιημένοι γιατί αγώνες πολλών ετών φτάνουν στο τέλος. Είναι μια σημαντική ημέρα για τη Νάξο και τις Κυκλάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: