Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Απάντηση με αιχμές στο Δήμο από τον Ανδρέα Σάμιο

Ο Ανδρέας Σάμιος, μέλος του Τ. Σ,. Αρχιλόχου, απάντησε σε πρόσφατο δελτίο τύπου του δήμου Πάρου σχετικά με το έργο «Ανάπτυξη του δημοτικού γηπέδου Αρχιλόχου».
Ο «Παριανός Τύπος» δημοσιεύει σήμερα και πάλι το δελτίο τύπου του Δήμου και στη συνέχεια ακολουθεί η απάντηση του κ. Σάμιου.

Το δελτίο τύπου του Δήμου:

«ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Δημαρχείο Πάρου
Τ.Κ. 84 400 Παροικία ΠΑΡΟΣ
Τηλ.: 22840 28506

Πάρος, 16 Δεκεμβρίου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πάρου ανακοινώνει στους δημότες της Πάρου ότι το έργο «Ανάπτυξη του δημοτικού γηπέδου Αρχιλόχου» τελείωσε.Υλοποιήθηκε η υπ’ αρίθμ. 22/2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Αρχιλόχου. Σύμφωνα με την απόφαση αγοράστηκε από το Δήμο παρακείμενη έκταση που κόστισε 51.600,00 € συμπεριλαμβανομένης και της δαπάνης κατασκευής τοίχου αντιστήριξης με αργολιθοδομή.Έτσι ένα πάγιο αίτημα του τοπικού αθλητικού συλλόγου, του Δ.Δ. Αρχιλόχου και κυρίως της νεολαίας που αθλείται στην περιοχή, λύθηκε. Με την προσθήκη έκτασης συνολικού εμβαδού 2.387 τ.μ. το δημοτικό γήπεδο Αρχιλόχου γίνεται απολύτως λειτουργικό και σύγχρονο αφ’ ενός και αποδίδεται πρόσβαση σε παρακείμενες ιδιοκτησίες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα αφ’ ετέρου.Ένα ακόμη έργο της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες με συντονισμένες ενέργειες, πολλή προσπάθεια και κυρίως με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη νεολαία του τόπου μας στην οποία και αποδίδεται. Οι νέες και οι νέοι του νησιού μπορούν και πρέπει να βλέπουν το μέλλον τους στο νησί με αισιοδοξία».


Η έγγραφη απάντηση του κ. Σάμιου έχει ως εξής:

«Κάποιες πρώτες σκέψεις

Αφορμή αυτών των πρώτων σκέψεων είναι το δελτίο τύπου του Δήμου Πάρου με ημερομηνία 16-12-2008, που έπεσε στα χέρια μου.
Για να μην παρεξηγηθώ και επειδή θεωρώ ότι ούτε αγνώμων, ούτε αχάριστος είμαι θα ήθελα να ενημερώσω ότι πράγματι ο Δήμος Πάρου προχώρησε στην αγορά ενός αγροτεμαχίου. Μια αγορά που λύνει το πρόβλημα της πρόσβασης σε παρακείμενες ιδιοκτησίες στο γήπεδο Μαρμάρων και ότι επίσης πληρώνει το ρεύμα λειτουργίας του γηπέδου.
Πέρα όμως από τα παραπάνω και μάλιστα σε μια περίοδο που η νεολαία μας έχει εξεγερθεί και έχει βγει στους δρόμους, τονίζοντας με όλους τους τρόπους την αντίθεσή της στην κοινωνία που της παραδίδουμε, καταγράφοντας την πλήρη απαξίωσή της στις αξίες, τις αρχές, τους θεσμούς και την ξύλινη γλώσσα των κομμάτων και όχι μόνο, βγάζετε ένα δελτίο τύπου, που παραπληροφορεί και παραποιεί την αλήθεια.
Πράττοντας το αυτονόητο, την υποχρέωσή σας, το καθήκον σας -αλλιώς εξηγήστε μας για πιο λόγο βρίσκεστε σ’ αυτές τις θέσεις, πέρα από το να δίνετε λύσεις στα προβλήματα και να υπηρετείτε την Πάρο και τους κατοίκους της, εκτός κι αν ο μόνος λόγος είναι κάποιοι από σας να εισπράττουν το μισθό τους και μόνο- επιδιώκετε να μας δημιουργήσετε αίσθημα υποχρέωσης αν όχι υποταγής.
Και εξηγούμαι:
Στην πρώτη παράγραφο του δελτίου σας αναφέρετε ότι: το (έργο «Ανάπτυξη του δημοτικού γηπέδου Αρχιλόχου» τελείωσε).
Εμείς που ζούμε στη περιοχή και πολύ περισσότερο χρησιμοποιούμε το γήπεδο γνωρίζουμε, ότι με τη σημερινή του μορφή υπάρχει και λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2003. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!!!!
Στην τρίτη παράγραφο γράφετε: «του τοπικού αθλητικού συλλόγου».
Αλήθεια τι σας πειράζει να γράψετε Αστέρας Μαρμάρων. Κύριοι μην αποδεικνύεστε για μια ακόμη φορά κατώτεροι των περιστάσεων. Ο Μ.Ε.Α.Σ. Αστέρας Μαρμάρων είναι άρρητα δεμένος με το χωριό του, είναι κομμάτι της ιστορίας του και δεν ανήκει σε κανένα.
Επίσης λέτε: «και κυρίως της νεολαίας που αθλείται στην περιοχή».
Μέσα σε δυο σειρές καταγράφετε για δεύτερη φορά την «αδυναμία σας» στον Αστέρα Μαρμάρων, δεν μειώνετε ούτε το σύλλογο του χωριού μας, ούτε τους θεσμούς, παρά μόνο τους εαυτούς σας. Πάντως θα θέλαμε να μας γνωρίσετε τους άλλους νεολαίους που αθλούνται. Μακριά από μας αυτή η σκέψη ή η άποψη του μονοπωλίου.
Γράφετε: «Με την προσθήκη έκτασης……… Το δημοτικό γήπεδο Αρχιλόχου γίνεται απολύτως λειτουργικό και σύγχρονο».
Αν οι λόγοι της παραπληροφόρησής σας είναι άλλοι, εξηγήστε τους και σε μας τους υπηκόους σας, εκτός αν έχετε γράψει λάθος. Πως και γιατί μια αγορά αγροτεμαχίου -για την επίλυση του προβλήματος της πρόσβασης- που δεν έχει καμία επαφή με το γήπεδο ονομάζεται προσθήκη, μήπως για να προσδώσει κύρος σ’ αυτό που λέτε λειτουργικό και σύγχρονο, όταν ο ηλεκτροφωτισμός, το στέγαστρο, η αντικατάσταση κουφωμάτων, οι μαρμαροστρώσεις, βαψίματα, ο ηλεκτρικός πίνακας κ.λπ., είναι έργο του αστέρα, των μελών και των φίλων του.
Και τέλος «Ένα ακόμα έργο της Δημοτικής Αρχής……… χωρίς τυμπανοκρουσίες……… αποδίδεται».
Πέρα του αγνώμων δεν είμαι και αμνήμων και ενθυμούμαι τον τέως αρχηγό σας σε δημόσιο χώρο -κατάστημα των Μαρμάρων- και με την παρουσία αρκετών από σας, την τελευταία προεκλογική περίοδο, να τονίζει σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους ότι το πρόβλημα το ανάλαβε προσωπικά και έχει λυθεί. Θα μου πείτε τι 2006, τι 2008. Όλα στο βωμό της ψηφοθηρίας και μόνο και απορούμε για την απαξίωση των πάντων από τους νέους.

Πάρος 19-12-2008

Σάμιος Ανδρέας, Μέλος Τ. Σ. Αρχιλόχου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: