Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης του Τύπου!

Με μια κίνηση αντιπερισπασμού, μετά την ποινή της αργίας που της επέβαλε το υπουργείο Εσωτερικών, η κοινοτάρχης της Αντιπάρου απειλεί με εξώδικα, τοπικές εφημερίδες και τους πολιτικούς της αντιπάλους, με τα οποία ζητά εντός 5 ημερών (!) να ανακαλέσουν δηλώσεις και δημοσιεύματα σχετικά με τις 37 παράνομες μεταδημοτεύσεις.Τα εξώδικα της κ. Μανέτα αυτό που κατάφεραν, είναι να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά και να ανεβάσουν στα ύψη την πολιτική ένταση στο νησί.

Πέντε αποδέκτες (τρεις κοινοτικούς συμβούλους και δυο ιδιοκτήτες, εκδότες, διευθυντές τοπικών εφημερίδων) είχε η εξώδικη διαμαρτυρία και πρόσκληση που απέστειλε με δικαστικό επιμελητή στις 28 Ιανουαρίου 2009 η πρόεδρος της Κοινότητας Αντιπάρου Βαρβάρα Φαρούπου – Μανέτα.

Ο κ. Γιάννης Λεβεντάκης, ο κ. Κώστας Φαρούπος και η κ. Ελένη Βιάζη μέλη της μειοψηφίας της Κοινότητας, ο Νίκος Ραγκούσης Λαουτάρης ιδιοκτήτης εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Φωνή της Πάρου» και ο Κώστας Αργουζής ιδιοκτήτης εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «Παριανός Τύπος» ήταν οι πέντε αποδέκτες της εξώδικης διαμαρτυρίας και πρόσκλησης.

Στην εξώδικη διαμαρτυρία και πρόσκληση η πρόεδρος της κοινότητας Αντιπάρου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Βαρβάρας Φαρούπου Μανέτα,
Προέδρου Κοινότητας Αντιπάρου,
κατοίκου Αντιπάρου

Προς τους
1. Ιωάννη Κων/νου Λεβεντάκη, κάτοικο Αντιπάρου
2. Κων/νο Ιωάννη Φαρούπο, κάτοικο ομοίως
3. Ελένη Βιάζη, συζ. Ι. Αναγνωστοπούλου ,κάτοικο ομοίως
4. Νικόλαο Ραγκούση-Λαουτάρη, κάτοικο Πάρου (Άγιοι. Απόστολοι, Νάουσα), ως ιδιοκτήτη, εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας "Φωνή της Πάρου" και
5. Κων/νο Κ. Αργουζή, κάτοικο Πάρου, ως ιδιοκτήτη, εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας "Παριανός Τύπος"

Μετά τις προφορικές διαμαρτυρίες μου που δεν έφεραν αποτέλεσμα, διαμαρτύρομαι και πάλι με την παρούσα διότι:

Μολονότι, έχω εκλεγεί νομίμως ως Πρόεδρος της Κοινότητας Αντιπάρου κατά τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές του έτους 2006, η δε εκλογή μου έχει επικυρωθεί αμετάκλητα με τις υπ' αριθ. 285/2006 και 150/2007 αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σύρου, εν τούτοις εσείς προβαίνετε σε δυσφημιστικές, υποτιμητικές και προσβλητικές για το πρόσωπο μου δημόσιες δηλώσεις και δημοσιεύσεις και ειδικωτερα:

Α. Ο πρώτος από σας
1. Λεβεντάκης ισχυρίζεστε ενώπιον τρίτων: ότι δεν με αναγνωρίζετε ως νομίμως εκλεγείσα Πρόεδρο της Κοινότητας μη αναγνωρίζοντας την σημερινή Κοινοτική Αρχή ως νόμιμη».

Στη συνέχεια αναγράφονται όλα τα δημοσιεύματα των εφημερίδων "Παριανού Τύπου" και "Φωνή της Πάρου" και καταλήγει…
«…ήσαν παράνομες αλλά απλώς ότι τα ελεγχθέντα στοιχεία ήσαν ελλιπή, χωρίς φυσικά να προδικάζεται ότι εάν συμπληρωθούν οι ατέλειες θα αποδεικνύεται ότι οι μεταδημοτεύσεις έγιναν παρανόμως. Και πρέπει να τονισθεί ότι ουδέποτε εκλήθηκα από το σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να παράσχω εξηγήσεις, στερηθείσα έτσι το συνταγματικό μου δικαίωμα της προηγούμενης ακροάσεως
Εξάλλου, όπως επίσης καλά γνωρίζετε, η επιβληθείσα σε μένα πειθαρχική ποινή της προσωρινής αργίας ενός (1) μηνός μου επεβλήθη όχι διότι οι εν λόγω μεταδημοτεύσεις ήσαν παράνομες, αφού δεν απεδείχθη κάτι τέτοιο, αλλά διότι αρνήθηκα να παράσχω στην δημοσιότητα λεπτομερή στοιχεία για. τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, σεβόμενη το συνταγματικό δικαίωμα του ζήτησαν την μεταδημότευση τους απορρήτου των προσωπικών δεδομένων των συγκεκριμένων πολιτών που εξάλλου είναι ηλίου φαεινότερο ότι ακόμα κι αν εθεωρούντο παράνομες οι εν λόγω μεταδημοτεύσεις, τούτο δεν σημαίνει φυσικά ότι αλλοιώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα με το οποίο εξελέγην Πρόεδρος της Κοινότητας, όπως εσείς ψευδώς ισχυρίζεσθε, αφού λόγω της μυστικότητας της ψηφοφορίας δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τί εψήφισε ένας έκαστος εκ των πολιτών που μεταδημότευσαν ώστε να γνωρίζουμε πόσες ψήφους εξ αυτών ακριβώς έλαβε η σημερινή πλειοψηφία και πόσες η μειοψηφία.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου Διαμαρτύρομαι για τις πιο πάνω δηλώσεις και. τα δημοσιεύματα σας και Σας καλώ όπως εντός πέντε (5) ημερών από την νόμιμη κοινοποίηση της παρούσας ανακαλέσετε εγγράφως τα! ανωτέρω, δηλώσεις και δημοσιεύματα, με αντίστοιχες δημοσιεύσεις στις ίδιες ως άνω εφημερίδες, άλλως σας δηλώνω ότι θα λάβω όλα τα υπό του Νόμου προβλεπόμενα μέτρα για την ποινική δίωξη σας και την πλήρη αστική αποζημίωση μου.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει την παρούσα προς ένα έκαστο των προς ους, απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφου ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως.

Πάρος 25/1/2009

Η Διαμαρτυρόμενη και Καλούσα
Βαρβάρα Φαρούπου Μανέτα

Ο πλήρεξ. Δικηγόρος
Αλεξανδρος Σ. Τριτσιμπιδας».

Δήλωση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα

Περισσεύει το θράσος της κ. Μανέτα. Αντί να αποδεχθεί και να κατανοήσει ότι έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση με τις παράνομες πράξεις με τις οποίες έχει προβεί τόσο προεκλογικά όσο και μετά τη διενέργεια των εκλογών, για μια ακόμα φορά αποπειράται να εκφοβίσει τους δημοσιογράφους και τον Τύπο. Η κ. Μανέτα πρέπει να ξέρει ότι σε λίγο καιρό θα είναι υπόδικος εξαιτίας των παρανομιών που έχει διαπράξει κυρίως με τις παράνομες μεταδημοτεύσεις. Πάντως από σήμερα είναι υπόλογος απέναντι στο λαό της Αντιπάρου. Θεωρώ ότι ο Τύπος δεν πρέπει να εκβιάζεται ούτε να απειλείται. Πρέπει να αφήνεται ελεύθερος και ανεμπόδιστα να κάνει τη δουλειά του. Δεν θεωρώ ότι η κ. Μανέτα έχει θιγεί από την παρουσίαση της πραγματικότητας όπως έχουν κάνει οι εφημερίδες μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και δηλώνω ότι θα βρεθώ στο πλευρό οποιουδήποτε δημοσιογράφου ή εντύπου απειληθεί από την κ. Μανέτα. Θεωρώ ότι ο Τύοπος έχει παρουσιάσει με πλήρη αντικειμενικότητα χωρίς να προσθέσει το παραμικρό από αυτά που αντικειμενικά συμβαίνουν. Η κ. Μανέτα αντίθετα όχι μόνο δεν έχει θιγεί από τα γραφόμενα στον Τύπο αλλά η μεταχείριση που της έχει επιφυλαχθεί θα έλεγα ότι μέχρι σήμερα είναι και επιεικής. Η κ. Μανέτα έχει κάνει πολύ χειρότερα πράγματα για να προσπαθεί σήμερα να εμφανισθεί ως θιγμένη. Και η δικαιοσύνη και ο Γ.Γ. της Περιφέρειας οφείλουν να μας απαλλάξουν το ταχύτερο δυνατό από την παρουσία της συγκεκριμένης κυρίας μιας και έχει απωλέσει πλέον και το ελάχιστο ίχνος κύρους με αυτά που έχει πράξει. Ακόμα και σήμερα παρανομεί. Ακόμα και σήμερα που βρίσκεται σε αργία παραβιάζει το νόμο ασκώντας παρανόμως τα καθήκοντα της προέδρου. Θα πρέπει και σε αυτό το σημείο ο Γενικός Γραμματέας να παρέμβει και θα έλεγα ότι όχι μόνο δεν πρέπει να τολμάει να στέλνει εξώδικα στον Τύπο και τους δημοσιογράφους πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της και να καταλάβει ότι με την παρουσία της και με τις πράξεις της έχει βλάψει ανεπανόρθωτα το συμφέρον των δημοτών της Αντιπάρου. Η κ. Μανέτα δεν μπορεί πλέον να παίξει στη θέση της προέδρου. Η μεγαλύτερη υπηρεσία που έχει να προσφέρει είναι να τα μαζέψει και να φύγει από την Αντίπαρο.

Δήλωση του Κώστα Αργουζή

«Η Αντίπαρος θυμίζει ακυβέρνητη πολιτεία και γι’ αυτό ευθύνες έχει πρωτίστως η πρόεδρος της κοινότητας. Αντί να ασχολείται με εξώδικα κατά των τοπικών εφημερίδων και των πολιτικών της αντιπάλων, τα οποία, χωρίς να λύνουν προβλήματα, βάζουν λάδι στη φωτιά, η πρόεδρος κ. Βαρβάρα Φαρούπου – Μανέτα θα έπρεπε για λόγους πολιτικής δεοντολογίας να βρει τρόπους γόνιμης επικοινωνίας και συνεργασίας με την αντιπολίτευση.
Η μία ψήφος που χωρίζει τις δύο κοινοτικές παρατάξεις δεν παρέχει την πολυτέλεια της διαίρεσης και της τόσο έντονης αντιπαράθεσης, που πλήττει καίρια την αναπτυξιακή πορεία της Αντιπάρου.
Η κ. Μανέτα τυπικά και ουσιαστικά είναι η νόμιμα εκλεγμένη πρόεδρος, μέχρι να τελεσιδικήσουν οι διάφορες προσφυγές των αντιπάλων της, με τις οποίες αμφισβητείται η νομιμότητα της εκλογής της και εφόσον οι δικαστικές αποφάσεις τους δικαιώσουν.
Ως γνωστόν όμως οι δικαστικοί αγώνες έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια και είναι βέβαιο ότι θα έχει λήξει η θητεία της κ. Μανέτα, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί. Στο μεταξύ ένα ολόκληρο νησί θα ταλαιπωρείται και οι κάτοικοι της Αντιπάρου αντί να βλέπουν την υλοποίηση των έργων υποδομής που έχει ανάγκη το νησί, θα βιώνουν στείρες και χωρίς κανένα όφελος αντιπαραθέσεις . Ο «Παριανός Τύπος» θα συνεχίζει να ενημερώνει τους κατοίκους της Αντιπάρου για τα συμβαίνοντα στο νησί στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας , με σεβασμό στην αλήθεια και χωρίς να υπηρετεί σκοπιμότητες της μιας ή της άλλης πλευράς».

Δήλωση του Νίκου Ραγκούση Λαουτάρη

Ο εκδότης ιδιοκτήτης και διευθυντής της εφημερίδας «Φωνή της Πάρου» Νίκος Ραγκούσης Λαουτάρης από την πλευρά του δήλωσε στην εφημερίδα μας:
«Η λογική κάθε έννομης συμπεριφοράς έχει καταστρατηγηθεί επανειλημμένως στην Αντίπαρο. Και αυτό δεν είναι μια δήλωση κακόβουλη ή δήλωση που θίγει την κυρία πρόεδρο. Είναι συνέπεια συγκεκριμένων γεγονότων που καλύπτονται από επίσημα ντοκουμέντα κυβερνητικών και άλλων παραγόντων. Όταν δεν υπακούεις στις εντολές του υπουργού Εσωτερικών, όταν αδιαφορείς με τις οδηγίες του Γ.Γ. της Περιφέρειας ο οποίος αναγκάζεται να την τιμωρήσει με τέσσερις μήνες αργία, όταν δεν συμμορφώνεται με την εισαγγελική οδηγία, τότε τα ίδια τα γεγονότα δίνουν τον χαρακτηρισμό που πρέπει στην κυρία που μας στέλνει το εξώδικο. Το εξώδικο που στάλθηκε σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τους Αντιπαριώτες –γιατί φυσικά δεν μπαίνει θέμα τρομοκράτησης των εφημερίδων- και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη για το θέμα που έχει προκύψει με το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης. Είναι φαιδρό να επικαλείται η κ. Μανέτα ότι δεν υπάρχει θέμα παρανομίας στις μεταδημοτεύσεις που έγιναν αφού δεν γνωρίζουμε τι ψήφισε ο κάθε ένας από τους 37 που μεταδημότευσαν. Είναι επίσης πολύ σοβαρό αδίκημα να υπαινίσσεται ότι το σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης δεν ενήργησε σωστά κατά τη διαδικασία ελέγχου αφού δεν της ζήτησε να δώσει εξηγήσεις.
Τέλος είναι πολύ καλό που η κ. Φαρούπου - Μανέτα διάλεξε το δρόμο το δικαστικό γιατί με την ευκαιρία αυτή θα απαντηθούν όλα τα θέματα που μέχρι σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα τεκταινόμενα στο νησί της Αντιπάρου.
Με την ευκαιρία αυτής της εξέλιξης (εξώδικο) είναι πολύ χρήσιμο ο Γ.Γ. της Περιφέρειας και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση στην Αντίπαρο γιατί προσβάλλεται το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών της χώρας μας».

Δήλωση του Δημάρχου Πάρου Χρήστου Βλαχογιάννη

Από τη στιγμή που οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης έχουν επιληφθεί και βγήκε το πόρισμα εάν υπάρχουν ευθύνες αυτές θα καταλογιστούν. Σημασία έχει ότι η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα που θα αποφασίσουν. Τώρα σχετικά με τα δημοσιεύματα θεωρώ ότι ο κάθε δημοσιογράφος θα πρέπει πριν δημοσιεύσει μια είδηση να την έχει απόλυτα διασταυρώσει και εμείς οι αιρετοί θα πρέπει όχι με το παραμικρό να προσπαθούμε να φιμώσουμε τον τύπο και κατ’ επέκταση τη σωστή ενημέρωση των πολιτών.

Δήλωση του Γιάννη Λεβεντάκη

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Κοινότητας Αντιπάρου Γιάννης Λεβεντάκης σε δήλωσή του στην εφημερίδα μας τόνισε τα εξής:«Η κυρία Βαρβάρα Φαρούπου - Μανέτα συνεχίζει τώρα και με εξώδικα, απειλές, μηνύσεις και χρηματικές απολαβές ενάντια σε δυο εφημερίδες, δημοσιογράφους και σε όλη την αντιπολίτευση και στον κάθε ένα ξεχωριστά. Η κ. Φαρούπου – Μανέτα νομίζει ότι έτσι θα κρυφτεί από το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που την έχει παραπέμψει στον Εισαγγελέα εφετών. Επίσης νομίζει ότι θα κρυφτεί από τον ένα μήνα αργία που την έχει θέσει το Σ.τ.Ε. ενώ εκείνη συνεχίζει να βρίσκεται και να διοικεί την Κοινότητα μη σεβόμενη τη δικαιοσύνη και τους θεσμούς. Ταυτόχρονα με αυτή την πράξη (εξώδικο) απαξιώνει το θεσμό του Προέδρου και δείχνει τον τρόπο που διοικεί το νησί και υπηρετεί τους συμπολίτες μας».

Δήλωση του κοινοτικού Συμβούλου Κώστα Φαρούπου

Η κ. Μανέτα ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, τον οποίο ακολούθησε, όταν ο κ. Μερεμέτης δημοσίευσε πρώτος την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου της Περιφέρειας το οποίο την καταδίκασε σε τεσσάρων μηνών αργία, διότι αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία των μεταδημοτεύσεων παρά τα έγγραφα της Περιφέρειας την εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών και την παραγγελία του εισαγγελέα. Θα θυμάστε και τότε ότι είχε ισχυριστεί ότι το δημοσίευμα ήταν ψευδές, ότι όλα αυτά είναι ψεύδη και συκοφαντίες στο πρόσωπό της. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι το δημοσίευμα ήταν εντελώς αληθινό. Τώρα έχουμε την έκθεση των ελεγκτών επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης η οποία μιλάει για 37 παράνομες μεταδημοτεύσεις. Πράγμα που σημαίνει ότι το εκλογικό σώμα έχει αλλοιωθεί. Και κατά συνέπεια από ένα αλλοιωμένο εκλογικό σώμα προήλθε το σημερινό κοινοτικό συμβούλιο. Δεν λέμε τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Γιατί η κ. Μανέτα δεν κινείται πειθαρχικά ή ποινικά εναντίον όλων αυτών που λέει ότι τη συκοφαντούν; Δηλαδή εναντίον του πειθαρχικού συμβουλίου της Περιφέρειας, εναντίον του Συμβουλίου της Επικρατείας, εναντίον των ελεγκτών επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης… Το εξώδικο αποτελεί άλλη μια προσπάθεια φίμωσής μας. Φίμωσης κάθε φωνής η οποία αποκαλύπτει τις ανομίες αυτής της κυρίας.
Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν το ότι ενώ βρισκόταν σε αργία καθόταν στο τραπέζι του κοινοτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 26 Ιανουαρίου, έκανε εισηγήσεις δίπλα από τον αντιπρόεδρο και γενικά συμπεριφερόταν ως πρόεδρος, μη φοβούμενη την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου, μη σεβόμενη τη νομιμότητα. Και έρχεται τώρα να μας εγκαλέσει ότι εμείς παραβιάζουμε τη νομιμότητα;
Επιπλέον οι σύμβουλοί της στο τελευταίο κοινοτικό συμβούλιο αρνήθηκαν επίμονα να γραφτεί η τοποθέτησή μου στα πρακτικά οπότε αναγκάστηκα να αποχωρήσω από την αίθουσα διότι εκείνοι δεν με αναγνωρίζουν και μου έλεγαν δεν είμαι σύμβουλος.
Τα ψέματα έχουν τελειώσει για την κ. Μανέτα. Αρχίζουν να αποκαλύπτονται όλα αυτά που έχει διαπράξει. Όμως το χειρότερο από όλα δεν είναι η συμπεριφορά της. Το χειρότερο είναι ότι δεν γίνεται έργο σε αυτόν τον τόπο. Και αυτό θα το πληρώσουμε στο μέλλον όλοι μας.

Δήλωση του υποψηφίου κοινοτικού συμβούλου Κώστα Γρίσπου

Το εκλογικό σώμα των δημοτικών εκλογών του 2006 νοθεύτηκε με παράνομες εγγραφές στο δημοτολόγιο της κοινότητας Αντιπάρου που αγγίζουν το 4% του εκλογικού σώματος. τελεία και παύλα. Η κυρία Μανέτα δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση να είναι πρόεδρος της Αντιπάρου που πρέπει να εκλέγεται ελέω λαϊκής βούλησης και όχι ελέω παράνομων μεταδημοτεύσεων. Τα πυροτεχνήματα – εξώδικα δεν μπορούν να φοβίσουν ούτε την ελευθεροτυπία, ούτε και την αντιπολίτευση της Αντιπάρου.
Εξάλλου αυτός που πρέπει να φοβάται είναι αυτός που παραβιάζει τη νομιμότητα και όχι εκείνοι που εξιστορούν τις παραβιάσεις στα έντυπά τους και οι πολίτες που αντιστέκονται και θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμά τους την εξασφάλιση χρηστής διοίκησης στην Αντίπαρο».

Η απόφαση για την εκτέλεση της αργίας
της κ. Βαρβάρας Μανέτα - Φαρούπου από 12-1 έως 10-2-2009

Από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 10 Φεβρουαρίου η πρόεδρος της Κοινότητας Αντιπάρου Βαρβάρα Φαρούπου – Μανέτα τέθηκε σε αργία ενός μηνός.
Ο «Παριανός Τύπος» δημοσιεύει σήμερα την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπου Κόκκινου με ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου 2008 και αριθμ. πρωτ.: 16232 σύμφωνα με την οποία η πρόεδρος της Κοινότητας Αντιπάρου τέθηκε σε αργία ενός μηνός:

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΥΤΟΔ/ΣΗΣ & ΑΠΟΚ/ΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ Α' ΒΑΘΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Εκτέλεση (έναρξη - λήξη) της πειθαρχικής ποινής της αργίας της Προέδρου της Κοινότητας Αντιπάρου

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) του Ν. 2503/97 «Διοίκηση, οργάνωση, στελέχωση της Περιφέρειας, ρύθμιση θεμάτων για την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις»,
β) των άρθρων 142,143 του Ν.3463/06 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων»
2.Την 3081/20-3-2008 απόφαση μας, που εκδόθηκε μετά την 1 Β/11-12-07 σύμφωνη γνώμη του Πειθαρχικού Συμβουλίου του άρθρου 143 Ν.3463/06, με την οποία επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της αργίας τεσσάρων (4) μηνών στην κα Βαρβάρα Φαρούπου - Μανέτα, Πρόεδρο της Κοινότητας Αντιπάρου επειδή διέπραξε σοβαρή παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια αρνούμενη να χορηγήσει στη μειοψηφία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αντιπάρου έγγραφα για τις μεταδημοτεύσεις παρά τις συστάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.
Την 27893/5-6-2008 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών με την οποία έγινε αποδεκτή εν μέρει η προσφυγή της Προέδρου της Κοινότητας Αντιπάρου κατά της παραπάνω απόφασης μας και μειώθηκε η πειθαρχική ποινή της αργίας σε βάρος της σε ένα (1) μήνα.
Το αριθ. 1168/15-12-2008 έγγραφο του Συμβουλίου της Επικρατείας με την 1255/2008 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Σ.τ.E. με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση της κας Βαρβάρας Φαρούπου - Μανέτα για αναστολή εκτέλεσης της 27893/5-6-08 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών

ΟΡΙΖΟΥΜΕ
Για την εκτέλεση της πειθαρχικής ποινής της αργίας ενός (1) μηνός της Βαρβάρας Φαρούπου - Μανέτα Προέδρου της Κοινότητας Αντιπάρου έναρξη 12/1/09 και λήξη την 10/2/2009.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Την κα Βαρβάρα Φαρούπου - Μανέτα
Πρόεδρο της Κοινότητας Αντιπάρου
2. Κοινότητα Αντιπάρου

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ".

Πηγή εφημερίδα "Παριανός Τύπος"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επίδειξη ήθους από την εν λόγω κυρία.
Ηδη λίγο πριν τα χριστούγεννα ξεκίνησε διαδικασία απόλυσης του μηχανικού της κοινότητας. Σήμερα μηνύει την αντιπολίτευση και τους δημοσιογράφους. Αύριο τι? Μα δεν υπάρχουν δικαστικές αρχές να επιληφθούν?