Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Περί ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας σκύλων

Πάρος 23-04-09

Δελτίο Τύπου

Φθάσαμε αισίως στον Μάιο και δυστυχώς η κατάσταση όσον αφορά στην ανεξέλεγκτη κυκλοφορία σκύλων (αδέσποτων και μη) όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αντίθετα μάλιστα, επιδεινώθηκε ραγδαία. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο σημειωθήκαν αρκετά κρούσματα επιθέσεων σε άλλα οικόσιτα ζώα (πουλερικά, πρόβατα, κατσίκια κ.τ.λ.) ακόμα και παρενοχλήσεις και επιθέσεις κατά ανυποψίαστων ανθρώπων. Σε πείσμα κάποιων που αποπειράθηκαν να ωραιοποιήσουν και να παραχαράξουν την ζοφερή πραγματικότητα -όταν για πρώτη φορά προσπάθησα ματαίως να φέρω προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα- κάποιοι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως φιλόζωοι (τρομάρα τους) εξακολουθούν να θεωρούν πως η όποια επιλογή τους μπορεί να υπάρχει και να ικανοποιείται καταστρατηγώντας δικαιώματα των άλλων, παραβιάζοντας κατάφωρα την σχετική νομοθεσία.
Σ’ ένα νησί η τοπική αυτοδιοίκηση του οποίου δαπανά τεράστια ποσά για να κρατάει ένα ικανοποιητικό επίπεδο καθαριότητας, υπάρχουν πολίτες (εδώ καταχρηστικά χρησιμοποιείται ο όρος) που «αγωνίζονται» να επιβάλουν ντε φάκτο το νόμο της ζούγκλας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Προσπαθούν να επιβάλουν τους δικούς κανόνες ζωής και συμπεριφοράς, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι χαίρουν μιας ιδιότυπης ασυλίας, αφού το επικρατούν χάος στον τομέα της εφαρμογής της νομιμότητας με τις γνωστές αλληλοεπικαλύψεις, αρμόδιες αναρμοδιότητες, αναρμόδιες αρμοδιότητες κ.α. γνωστά νεοελληνικά τραγελαφικά οδηγούν πρακτικά σε ανομία και εν τέλει πολιτική και διοικητική αφασία.
Αγαπητοί συμπολίτες, έχουμε καιρό ακόμα μέχρι να κατασπαραχθεί κανένας από μας για να το αποδώσουμε τότε στην «κακιά την ώρα», να χύσουμε κροκοδείλια δάκρυα για την αδιαφορία του «κράτους», που όλο το προσδιορίζουμε και όλο και περισσότερο το αγνοούμε. Ωστόσο μέχρι τότε ας απολαμβάνουμε το άκρως φιλοζωικό θέαμα των κατακρεουργημένων μικρών και ανυπεράσπιστων ζώων μας και τον περίπατό μας στα καταλερωμένα από ούρα και περιττώματα καντούνια των κατά τα άλλα παραδοσιακών μας οικισμών!!

Καλακώνας Σπυρίδων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Περί ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας ανθρώπων;