Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ερμούπολη 28 Μαΐου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση στην επιστολή που έστειλαν τόσο ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάιλας, όσο και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, αναφορικά με το αίτημά τους όπως υπάρξει ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων με τη Θεσσαλονίκη και τη Κρήτη, απέστειλε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας – Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στην απαντητική του επιστολή το αρμόδιο Υπουργείο, μεταξύ των άλλων επισημαίνει ότι για την τρέχουσα δρομολογιακή περίοδο (1-11-08 έως 31-10-09) προκηρύχθηκε η δρομολογιακή γραμμή για δύο φορές την εβδομάδα: Θεσσαλονίκη – Σποράδες – Κυκλάδες – Ηράκλειο, με προσεγγίσεις δύο νησιών των Σποράδων και δύο των Κυκλάδων και με υποχρεωτική προσέγγιση στη Σύρο.
Δυστυχώς, όμως δεν υπήρξε επιχειρηματικό ενδιαφέρον, αφού δεν κατατέθηκε σχετική προσφορά για την κάλυψη της ως άνω γραμμής.
Παρόλα ταύτα το Υπουργείο επαναπροκήρυξε άλλες δύο φορές για την εκτέλεση δύο δρομολογίων την εβδομάδα (το ένα από 1-4-09 έως 31-10-09 και το άλλο από 15-6-09 έως 13-9-09). Ωστόσο, ούτε και σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρξε επιχειρηματικό ενδιαφέρον και δεν κατατέθηκε σχετική προσφορά.
Να σημειωθεί ότι το ΥΕΝ, συνεχίζοντας την προσπάθεια για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών της Θεσσαλονίκης και των νησιών των Κυκλάδων με τη Κρήτη, θα προβεί και σε νέα επαναπροκήρυξη της γραμμής, ενώ παράλληλα καταβάλλει προσπάθειες εξεύρεσης πλοίου για την ανάθεση της γραμμής με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.
Κλείνοντας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη τελευταία συνεδρίασή του (4-5-09), το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), γνωμοδότησε θετικά για τη δρομολόγηση πλοίου στην ως άνω γραμμή (Θεσσαλονίκη – Σποράδες – Κυκλάδες – Κρήτη), για ένα δρομολόγιο με επιστροφή την εβδομάδα από 1-4-2010 μέχρι 31-10-2010, καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου και ένα επιπλέον δρομολόγιο την εβδομάδα για το χρονικό διάστημα από 14-6-2010 μέχρι 12-9-2010, με υποχρεωτική προσέγγιση στη Σύρο.


Από το Γραφείο Τύπου
της ΤΕΔΚ Νομού Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: