Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Συνάντηση Κόκκινου με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Μπούρα


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 27 Μαΐου 2009
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάθεση προτάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το τελικό Πρόγραμμα Εθνικής Ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας, προϋπολογισμού διακοσίων πενήντα εκατομμυρίων ευρώ (250.000.000€) για την περίοδο 2007- 2013.
Υλοποιείται η δέσμευση του Πρωθυπουργού
● Συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Μπούρα.


Σήμερα, Τετάρτη 27 Μαΐου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συναντήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με τον Υφυπουργό κ. Μπούρα, προκειμένου να καταθέσει το τελικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΟΙ.Ο.
Το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας ύψους διακοσίων πενήντα εκατομμυρίων ευρώ (250.000.000€) αποτελεί την υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για περαιτέρω ενίσχυση των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, «Η Κυβέρνηση Καραμανλή αποδεικνύει εμπράκτως ότι στήριζε και στηρίζει τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, με δράσεις και χρηματοδοτήσεις βοηθά στην απρόσκοπτη αναπτυξιακή τους πορεία.»
Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα ενίσχυσης συμπληρωματικό του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007- 2013, για την κατάρτιση του οποίου κλήθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οι Βουλευτές, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) των Νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων να καταθέσουν τις προτάσεις τους για έργα και δράσεις.
Οι προτάσεις των ΤΕΔΚ και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων των Νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, οι οποίες πρόσφατα παρελήφθησαν, έτυχαν αρχικής επεξεργασίας από τον κ. Κόκκινο σε συνεργασία με την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Π.Ν.Α. και κατετέθησαν από το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο στον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Μπούρα.
Η κατάθεση του τελικού Προγράμματος Εθνικής Ενίσχυσης θα οδηγήσει στην οριστικοποίηση του πίνακα των έργων, τα οποία θα ενταχθούν στη Συλλογική Απόφαση Έργων Περιφέρειας (ΣΑΕΠ), θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: