Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ερμούπολη 12 Μαΐου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους: Κυριάκο Βιρβιδάκη, δήμαρχο Χανίων, Απόστολο Κοιμήση, δήμαρχο Αμφιλοχίας και Πάνο Ζυγούρη, νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΚΕ, επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες τον γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Επιτροπής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργο Βλάχο, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.
Αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής ήταν η διαβεβαίωση από πλευράς Γενικού Γραμματέα του ΥΕΝ κ. Βλάχου, ότι τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία θα παραμείνουν ως έχουν.
Αναφερόμενος στη συνάντηση αυτή ο Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Νομού Κυκλάδων κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη και επεσήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα (Τετάρτη 20 Μαϊου) θα υπάρξει νέα συνάντηση της Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ με τον γ.γ. κ. Βλάχο, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα θέματα που αφορούν τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία και τη νέας τους νομική μορφή.
Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση αυτή έχει προσκληθεί και θα λάβει μέρος και ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και δήμαρχος Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας.
Εξάλλου, με έγγραφό του προς την ΤΕΔΚ Ν. Κυκλάδων, σχετικά με τη δομή των Λιμενικών Ταμείων, ο γ.γ. κ. Βλάχος, επισημαίνει – μεταξύ των άλλων – τα εξής:
«Είναι γεγονός ότι η υφιστάμενη δομή και λειτουργία των Λιμενικών Ταμείων, είτε αυτά είναι κρατικά, είτε δημοτικά, δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις του λιμενικού συστήματος και επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός και η αναδιάρθρωσή τους. Πρωταρχικό στοιχείο του νέου αυτού πλαισίου αποτελεί ένα μοντέλο Οργανισμού Λιμένος Α.Ε. με την προαιρετική συμμετοχή Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.
Ο σχεδιασμός αυτός δημιουργεί το υπόβαθρο για ένα ολοκληρωμένο «Δημόσιο Οργανισμό» με την συμμετοχή Δημοσίου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης…
Επιβάλλεται, η συνεργασία και η συναίνεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Πολιτεία στην διαμόρφωση αυτού του νέου πλαισίου λειτουργίας λιμένων».

Από το Γραφείο Τύπου της ΤΕΔΚ Νομού Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: