Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ερμούπολη 4 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, αναφορικά με τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, απέστειλε ο πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κυκλάδων, κ. Γιάννης Δεκαβάλλας.
Ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει ότι παρά τον αρχικό σχεδιασμό, που προέβλεπε μέσα από την ανάπτυξη του διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους φορείς (ΚΕΔΚΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.λπ.), να κατατεθεί εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών, νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα έδινε λύση στο μεγάλο πρόβλημα, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία λύση.
Η πλειοψηφία των νησιωτικών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων, «δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα δημιουργίας υπηρεσιών καθαριότητας με προσωπικό το οποίο απασχολείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μία τέτοια υπηρεσία θα λειτουργεί ουσιαστικά 3-4 μήνες το χρόνο, όσο δηλαδή διαρκεί η τουριστική περίοδος. Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα το προσωπικό αυτό θα είναι ανενεργό και θα υποαπασχολείται. Η οικονομική επιβάρυνση όμως θα είναι δυσβάσταχτη για τους δημότες μας οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν αυξημένο κόστος διαβίωσης σε σχέση με τους κατοίκους της ηπειρωτικής χώρας, χωρίς μάλιστα ν’ απολαμβάνουν και τις ανάλογες υπηρεσίες».
Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας, καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, είτε επαναφέροντας την τροπολογία που είχε καταθέσει στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, την οποία ωστόσο είχε αποσύρει μετά από τις διαμαρτυρίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ και έδινε την δυνατότητα στους ΟΤΑ να συνάπτουν συμβάσεις καθαριότητας με ΝΠΙΔ, είτε να δώσει τη δυνατότητα, εφόσον υπάρχει η αντίστοιχη αρμοδιότητα εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών, σύναψης συμβάσεων για το χρονικό διάστημα από 1η Μαϊου έως 31 Οκτωβρίου, έτσι ώστε να μπορέσουν οι ΟΤΑ να αντιμετωπίσουν την καθαριότητα των περιοχών τους, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Από το Γραφείο Τύπου της ΤΕΔΚ Νομού Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: