Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Στα σκαριά δυο ακόμα Blue Star...


Μέχρι τις αρχές καλοκαιριού του 2011 η Attica Group θα εντάξει στο στόλο της δυο ακόμα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία. Τα δυο πλοία, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ανακοινώθηκαν με δελτίο τύπου, έχουν μεγάλη χωρητικότητα σε επιβάτες, είναι μεγαλύτερα σε μήκος από τα Blue Star Paros, Naxos, Ithaki, και μικρότερα από τα Blue Star 1 και 2. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η εταιρία προσανατολίζεται να τα δρομολογήσει στις Κυκλάδες και τουλάχιστον το ένα στη γραμμή της Παροναξίας. Το ένα πλοίο θα είναι έτοιμο και θα παραδοθεί σε 18 μήνες και το δεύτερο σε 24 μήνες.
Η ονομασία των πλοίων δεν έγινε γνωστή. Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι το πρώτο συνθετικό του ονόματος των δυο νέων πλοίων θα είναι Blue Star ενώ το δεύτερο θα είναι ή αριθμός ή ονομασία νησιού.
Περισσότερα τις επόμενες ημέρες μετά και την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στην εταιρεία και τα κορεάτικα ναυπηγεία Daewoo που θα κατασκευαστούν τα πλοία.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Attica Group έχει ως εξής:

Δελτίο Τύπου
22 Ιουνίου 2009
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗΣ ΔΥΟ ΠΛΟΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ DAEWOO, ΚΟΡΕΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group επιθυμεί να ανακοινώσει τη συμφωνία με τα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. Ltd. (DSME) της Κορέας για τη ναυπήγηση δύο νέων επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων.
Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή των ναυπηγικών συμβολαίων την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009.
Τα νέα πλοία θα έχουν ταχύτητα 26 κόμβους, ολικό μήκος 145,5 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 2.400 επιβάτες και 450 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ή 50 φορτηγά και 150 Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: