Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Δελτίο Τύπου
Επιτροπή εργασιακών θεμάτων
Ερμούπολη, 30 Ιουνίου 2009
Την Παρασκευή 19 Ιουνίου συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή του Νομαρχιακού Συμβουλίου για τα εργασιακά θέματα των υπαλλήλων στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.
Η επιτροπή ασχολήθηκε με τις κρίσεις των προϊσταμένων και τις υπερωρίες. Για το θέμα των κρίσεων η επιτροπή κατέληξε στην θέση να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί το ζήτημα της τοποθέτησης αναπληρωτών.
Για το θέμα των υπερωριών ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Κυκλάδων Β. Σιγάλας στήριξε την θέση του Συλλόγου των υπαλλήλων στην Ν.Α. Κυκλάδων, σύμφωνα με την οποία η κατανομή των υπερωριών θα πρέπει να γίνεται κατά 60% σε όσους υπαλλήλους δεν εισπράττουν κανένα επίδομα πέραν του βασικού μισθού, ο οποίος είναι από τους πλέον χαμηλούς στο δημόσιο τομέα, και το 40% σε όσους εισπράττουν επιδόματα πλέον του βασικού μισθού αλλά εργάζονται υπερωριακά. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον Νομάρχη κ. Μπάϊλα.
Γίνεται φανερό ότι με δεδομένες τις απαράδεκτα χαμηλές αμοιβές στο δημόσιο και ειδικά στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, η κυβέρνηση της ΝΔ και οι νομάρχες του ΠΑΣΟΚ επιλέγουν πολιτική αμοιβών που δεν εξυπηρετεί την αξιοκρατία και την διαφάνεια αλλά την ευνοιοκρατία και τις εξυπηρετήσεις της εκλογικής «πελατείας». Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Νομάρχης δήλωσε ευθαρσώς ότι όπως συνήθως σκοπεύει να αξιοποιήσει το σχετικό κονδύλι για να ανταμείψει όσους «γνωρίζει ότι εργάζονται» αλλά και να το «αξιοποιήσει» για πληρωμές σε συμβούλους και συμβασιούχους υπαλλήλους…
Η ΝΑΣ Κυκλάδων εκτιμά ότι στο πλάι της αντι - υπαλληλικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, πολιτικής της χρόνιας καθήλωσης των μισθών και της παντελούς έλλειψης κινήτρων προσέλευσης και παραμονής υπαλλήλων σε δύσκολες περιοχές όπως αυτή των Κυκλάδων, οι αιρετοί και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιλέγουν ακριβώς την ίδια ρότα…
Συζητήθηκε επίσης το θέμα της απαράδεκτης απομάκρυνσης από την θέση της, της νομαρχιακής συμβούλου με την πλειοψηφία, και υπαλλήλου της ΝΑ Κυκλάδων κ. Σοφ. Θεολογίτου και μάλιστα μετά από αίτημα των ελεγχόμενων επιχειρηματιών της Μυκόνου για υπερβολικά αυστηρούς ελέγχους. Ο επικεφαλής της ΝΑΣ Κυκλάδων τόνισε ότι για άλλη μια φορά πλήττονται ευσυνείδητοι υπάλληλοι επειδή επιμένουν να εφαρμόζουν τον νόμο και μάλιστα κατ΄απαίτηση των δυνάμεων της «αγοράς». Το περίεργο βέβαια δεν είναι που οι επιχειρηματίες επιδιώκουν την ελαστική εφαρμογή του νόμου προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους. Αυτό που πραγματικά είναι αποκαλυπτικό και λυπηρό συνάμα είναι η προθυμία του κ. Νομάρχη να ικανοποιήσει το απαράδεκτο αυτό αίτημα των επιχειρηματιών…
Αποφασίστηκε το θέμα να τεθεί από τον Σύλλογο των υπαλλήλων στην επόμενη συνεδρίαση του Ν.Σ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΝΑΣ στο Ν.Σ. στη Σίφνο
Ερμούπολη, 29 Ιουνίου 2009
Για την συνεδρίαση του Ν.Σ. που πραγματοποιήθηκε στη Σίφνο την Τρίτη 23 Ιουνίου η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Κυκλάδων τονίζει τα εξής:
1. Για μία ακόμη φορά στο θέμα της τροποποίησης του Προγράμματος δημοσίων Επενδύσεων η ΝΑΣ Κυκλάδων επεσήμανε την μεθόδευση για την αδυναμία των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Ν.Σ. να υποβάλλουν τροποποιήσεις , προτάσεις και παρατηρήσεις. Η ΝΑΣ Κυκλάδων κατέθεσε πρόταση ώστε με απόφαση του Ν.Σ. να καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης των επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Ν.Σ. επί τόπου στα υπό ένταξη έργα έτσι ώστε να είναι σε θέση να έχουν κατά το δυνατό εκτίμηση τόσο της αναγκαιότητας όσο και της ωριμότητας.
2. Για το θέμα της Τουριστικής Προβολής των νησιών ο επικεφαλής της ΝΑΣ Κυκλάδων Β. Σιγάλας ενημέρωσε το Ν.Σ. για την θετική αποτίμηση της έκθεσης στο Μετρό της Αθήνας. Η ΝΑΣ Κυκλάδων ζήτησε την επανάληψη και την επόμενη χρονιά και ειδική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου παρουσία και της νομαρχιακής επιτροπής για την τουριστική προβολή. Δυστυχώς η πλειοψηφία του Ν.Σ. απέρριψε την πρόταση.
3. Η ΝΑΣ Κυκλάδων εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της στους εργαζόμενους της Μήλου που πλήττονται από την οικονομική κρίση αλλά και από την ασυδοσία της εργοδοσίας. Η ΝΑΣ Κυκλάδων διαφώνησε κάθετα με την πρόταση της «ΣυνΚυκλαδικής Πρωτοβουλίας» για τη σύσταση επιτροπής οικονομικού ελέγχου των επιχειρήσεων που προτίθενται να προβούν σε απολύσεις έτσι ώστε να διαπιστωθεί η πραγματική επιχειρηματική συγκυρία και οι σκοπιμότητα των απολύσεων…Αποδεικνύεται έτσι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η διγλωσσία όλων των πολιτικών δυνάμεων της «αγοράς» αλλά και ο κύριος ρόλος τους για το εύπεπτο «σερβίρισμα» της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Οι πολιτικές δυνάμεις του ευρω – μονόδρομου ( ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ) από την μία επιμένουν στην ίδια πολιτική που γεννά την κρίση και από την άλλη εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που πλήττονται…
4. Για την πρόσφατη ΚΥΑ με την οποία παραχωρούνται σε ιδιώτες μέσω των δήμων οι παραλίες, ο επικεφαλής της ΝΑΣ Κυκλάδων Β. Σιγάλας τόνισε ότι οι παραλίες πρέπει να είναι ελεύθερες για όλο τον Λαό στον οποίο άλλωστε και ανήκουν. Η ΝΑΣ Κυκλάδων καταδικάζει την απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση υπέρ της παραπέρα ιδιωτικοποίησης του αιγιαλού και καλεί τον εργαζόμενο λαό να υπερασπιστεί τον δημόσιο χαρακτήρα των παραλιών των νησιών μας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περιοδεία κλιμακίου ΚΚΕ στη Σαντορίνη
Ερμούπολη 29 Ιουνίου 2009
Τριήμερη περιοδεία στα νησιά Σίκινο, Ίο και Σαντορίνη πραγματοποίησε κλιμάκιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας το τριήμερο Παρασκευή 26 έως Κυριακή 28 Ιουνίου, με επικεφαλής την βουλευτή Λίλα Καφαντάρη και τον επικεφαλής της ΝΑΣ Β. Σιγάλα..
Η βουλευτής του Κόμματος παραβρέθηκε μεταξύ άλλων στην έναρξη των εργασιών του αρχαιολογικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Σίκινο το διήμερο Σαββάτου 27 και Κυριακή 28 Ιουνίου. Στο συνέδριο μεταξύ άλλων αναδείχτηκε και το θέμα της αναστύλωσης του μνημείου της Επισκοπής Σίκινου το οποίο κινδυνεύει άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: