Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Συνελήφθησαν οι δυο ληστές της θρασύτατης ληστείας στη ΔΟΥ Πάρου!

Βρέθηκαν και τα χρήματα 9.180 ευρώ που σήκωσαν από το ταμείο

Συνελήφθησαν, στην περιοχή της Μεσάδας, οι δυο θρασύτατοι ληστές που σήμερα το μεσημέρι, λίγο πριν από τη μια, άρπαξαν με την απειλή μαχαιριού 9.180 από το ταμείο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Πάρου στον Περιφερειακό της Παροικιάς.
Ο ένας από τους δυο ληστές, λίγο πριν από τη μια το μεσημέρι, ανέβηκε στον πρώτο όροφο της ΔΟΥ Πάρου στον Περιφερειακό μπήκε μέσα στο χώρο του ταμείου και με την απειλή μαχαιριού, που είχε κρυμένο σε σακούλα, άρπαξε 9.180 ευρώ.
Στη συνέχεια κατέβηκε από την κεντρική είσοδο και μπήκε σε αυτοκίνητο μάρκας Hyundai χρώματος μπορντό όπου τον περίμενε ο συνεργός του και απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στοιχεία για τη μάρκα, το χρώμα και τον αριθμό του αυτοκινήτου έδωσαν στην αστυνομία αυτόπτες μάρτυρες. Το αυτοκίνητο, έπειτα από την κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, εντοπίστηκε μετά από μια ώρα περίπου στην περιοχή της Μεσάδας. Οι αστυνομικοί λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν και συνέλαβαν και τους δυο δράστες.
Τα χρήματα 9.180 ευρώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυο ληστές είχαν δυο αυτοκίνητα. Το ένα χρώματος μπορντό -ανήκε στη σύζυγο το ενός- και το άλλο χρώματος λευκού της ίδιας μάρκας. Ο ένας από τους δυο είναι Έλληνας και νοίκιαζε μαζί με τη σύζυγό του σπίτι στην περιοχή της Μεσάδας. Μάλιστα μέχρι πριν από λίγο καιρό εργαζόταν σε ξενοδοχείο του νησιού μας.
Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δυο ληστές να έχουν σχέση και μια σειρά ληστειών σε σπίτια της Πάρου στο πρόσφατο παρελθόν. Και αυτό γιατί το λευκό Hyundai είχε αναφερθεί στις Αστυνομικές Αρχές, από μάρτυρες, στις περιοχές που είχαν γίνει οι διαρρήξεις.
Οι δυο συληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πάρου όπου διενεργείται προανάκριση.
Σε λίγη ώρα θα εκδοθεί και σχετικό δελτίο τύπου από την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων.

Το δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων αναφέρει τα εξής:
Ερμούπολη 13 Ιουλίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1. Σήμερα 13-7-09 και περί ώρα 13:30 άνδρας ημεδαπός ηλικίας 55 ετών, εισήλθε στο κατάστημα της ΔΟΥ Πάρου και προσποιούμενος ότι μέσα στο σακίδιό του έφερε όπλο, απείλησε την εργαζόμενη υπάλληλο του ταμείου, άρπαξε χρηματικό ποσό των 9.180 ευρώ και με τη βοήθεια συνεργού του, που τον περίμενε έξω από τη ΔΟΥ, επίσης άνδρα ημεδαπού, ηλικίας 41 ετών, τράπηκαν σε φυγή επθιβαίνοντες σε ΙΧΕ αυτοκίνητο.
2. Αστυνομικοί του Α.Τ. Πάρου, περί ώρα 15:30 εντόπισαν και ακινητοποίησαν το παραπάνω όχημα στην περιοχή Μάρπησσας Πάρου, ύστερα δε από καταδίωξη, συνέλαβαν τους δράστες, οι οποίοι μαζί με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Σύρου.
3. κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό που κλάπηκε και ένα (1) στιλέτο με λάμα μήκους 10 εκατοστών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην Αστυνομία της Πάρου που κατάφερε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να συλλάβει τους ληστές, η σωστή και καλή διοίκηση φέρνει πάντα αποτελέσματα.