Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Δεν συζητήθηκε η μονάδα κατεδάφισης αυθαιρέτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συν-Κυκλαδικής Πρωτοβουλίας

Ανακλήθηκε η απόφαση για τη Σ. Θεολογίτου
Στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου στις 16-7-09, οι εκπρόσωποι μας Νίκος Συρμαλένιος και Ηλίας Αθυμαρίτης, ζήτησαν αρχικά να συζητηθεί εκτός ημερησίας το θέμα της “Μονάδας Κατεδάφισης Αυθαιρέτων”. Μετά την άρνηση των περισσοτέρων μελών της νομαρχιακής πλειοψηφίας (εκτός του νομάρχη και του αντινομάρχη Ν. Γρυπάρη), να συζητηθεί, κατείγγειλαν το γεγονός, θεωρόντας ότι το θέμα παραπέμπεται στις καλένδες.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν στα παρακάτω θέματα:

α) Ψήφισαν θετικά στον Απολογισμό Οικονομικού Έτους 2008, υποστηρίζοντας ότι, αυτός αποτυπώνει απλώς τα οικονομικά δεδομένα της Ν.Α. στο τέλος του 2008.

β) Στο θέμα της Τροποποίησης του ΠΔΕ, ψήφισαν θετικά, εκτός από την εγκατάσταση των τριών (3) αιθουσών προκάτ στο ΕΠΑΛ Κέας. Υποστήριξαν επίσης πρόταση συμπληρωματικών έργασιών στο γήπεδο βόλλεϋ, μπάσκετ, 5Χ5, στην Κοινότητα Πανόρμου της Τήνου.

γ) Στο θέμα της “διαχείρισης του Υπαλληλικού Δυναμικού”, όπως κακώς ονομάστηκε το ζήτημα που έθεσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ν.Α., συζητήθηκε αποκλειστικά η απόφαση μετακίνησης της συναδέλφου και υπαλλήλου της Δ/νσης Υγείας Σ. Θεολογίτου, δυστυχώς χωρίς την παρουσία της.
Μετά από έντονη και φορτισμένη συζήτηση, όπου ο Σύλλογος ζήτησε την ανάκληση της απόφασης, μετά την παρέμβαση του Νομάρχη που δικαιολόγησε την απόφαση του ως μια αναγκαστική απόφαση, μετά από πολλές παρεμβάσεις που έθεταν και ζήτημα αναρμοδιότητας του ν.σ., αποφασίστηκε με πρόταση και του αντινομάρχη Λ. Θεόφιλου, να εξετάζουν εκ περιτροπής τις άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Μυκόνου, το σύνολο των υπαλλήλων εποπτών υγείας που υπηρετούν στο νομό, συμπεριλαμβανομένης και της Σ. Θεολογίτου.
Στην τοποθέτηση του ο Ηλίας Αθυμαρίτης επανέλαβε ότι η Μύκονος ζεί εδώ και πολύ καιρό περίοδο παρακμής και ότι θα πρέπει επιτέλους να υπαρξει εξυγίανση και διαφάνεια στα θέματα του νησιού. Διερωτήθηκε δε, γιατί από καιρό ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του συνδέσμου καταστημάτων εστίασης πανηγύριζαν για τη δρομολόγηση απομάκρυνσης της Σ. Θεολογίτου, ενώ ταυτόχρονα μετά την αντικατάσταση της, περιέφεραν στο νησί την νέα υπάλληλο. Από την πλευρά του ο Νίκος Συρμαλένιος είπε ότι κατανοεί την απουσία της συναδέλφου από τη συνεδρίαση, δεν τη δικαιολογεί ποιτικά, επεσήμανε δε ότι η υπόθεση αυτή δεν είναι απλή, διότι η Σ. Θεολογίτου εκτός από συνάδελφος και στήριγμα του Νομάρχη για πολλά χρόνια, είναι και υπάλληλος αλλά και κομματικό στέλεχος. Τόνισε επισης ότι, επειδή τα συμφέροντα στη Μύκονο, τόσο της μέρας όσο και της νύχτας, είναι πολύ μεγάλα, θα έπρεπε να υπάρχει ένας άλλος χειρισμός και σε τελευταία ανάλυση ορισμός και δεύτερου υπαλλήλου συμπληρωματικά με τη Σ. Θεολογίτου. Κατέληξε δε, τονίζοντας ότι, βεβαίως θα υπερασπίσουμε την τουριστική βιομηχανία, αλλά όχι τα άννομα και σκοτεινά συμφέροντα.

δ) Σχετικά με τα Πάρκα Κεραιών συμφώνησαν με την πολιτική βούληση της Ν.Α. να διερευνήσει τις προϋποθέσεις απαλλοτρίωσης των συγκεκριμένων χώρων στα επιμέρους νησιά, έτσι ώστε οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί των Κυκλάδων να μην καταβάλλουν υπέρογκα ποσά για ενοίκια στους ιδώτες-ιδιοκτήτες των εκτάσεων. Επίσης συμφώνησαν με το αίτημα παραχώρησης δημόσιας έκτασης στην ευρύτερη περιοχή του Προφήτη Ηλία στη Σαντορίνη.

ε) Σχετικά με το αίτημα εγκατάστασης μικρών κοντέϊνερς για χρήση των μελισσοκόμων (πρόταση του επαρχιακού συμβουλίου της Μήλου), ζήτησαν το θέμα να επαναξεταστεί, με τη συμμετοχή των Αγροτικών Συνεταιρισμών των Κυκλάδων, για μια συνολική αντιμετώπιση σε όλα τα νησιά.

στ) Για τις προτάσεις καθορισμού ως τουριστικών τόπων και των λοιπών μικρών νησιών (Ανάφη, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Κίμωλος, Κουφονήσι, Σίκινος, Σχοινούσα, Φολέγανδρος), πρότειναν το θέμα να επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση, γιατί κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να ειδωθούν όλοι οι παράμετροι και τα πιθανά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, που ενδεχόμενα υπάρχουν. Συμφώνησαν πάντως ότι, δεν έχουν καμία αντίρρηση, αν οι Κοινότητες εκφραστούν θετικά.

Τέλος, μετά από πρόταση μας, συζητήθηκε εκτός ημερήσιας, το θέμα της στελέχωσης της Πολεοδομίας της Άνδρου. Ο Νομάρχης ενημέρωσε το ν.σ., ότι δεν έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών καμιά πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ότι εγκρίθηκαν μόνο τρείς προσλήψεις συμβασιούχων έργου, εκ των οποίων οι δύο κατηγορίας ΤΕ θα τοποθετηθούν στην Άνδρο, ενώ πρόσθεσε ότι τελευταία μετακινείται σε μονιμότερη βάση, μηχανικός απο το πολεοδομικό γραφείο της Τήνου.

17/7/09
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: