Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Αισιόδοξα τα μηνύματα

Περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά
οι επισκέπτες τον Ιούνιο στην Πάρο

Τους περισσότερους από κάθε άλλη χρονιά επισκέπτες, δέχτηκε τον Ιούνιο η Πάρος (αύξηση 8%), σύμφωνα με τα στοιχεία της Λιμενικής αρχής του νησιού. Η εκτίμηση του Λιμενάρχη Ηλία Κουντρομιχάλη, είναι πως και ο Ιούλιος θα κινηθεί ανάλογα ίσως και καλύτερα.
Κατά την άποψή του, η αύξηση αυτή επισκεπτών και τουριστών οφείλεται στην αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, που εκτός από τα Blue Star και το πλοίο Νήσος Μύκονος, προστέθηκαν και τα ταχύπλοα High Speed και πλέον η Πάρος εξυπηρετείται από τα πιο σύγχρονα πλοία. Οφείλεται επίσης, σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους - βαπτίσεις), γεγονός που περνάει απαρατήρητο, συμβάλει όμως σημαντικά στην οικονομία του νησιού. Μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν 15 κοινωνικές εκδηλώσεις.
Ο κ. Κουντρομιχάλης επισημαίνει επίσης, ότι η Πάρος ως κοντινός προορισμός δεν εξαρτάται από το μαζικό τουρισμό, γι΄αυτό και η οικονομική κρίση δεν την έχει αγγίξει στο βαθμό που έπληξε άλλα νησιά, όπως Κρήτη, Σαντορίνη Ρόδο. Σημειώνει όμως, ότι εξαρτάται και από τη δική μας συμπεριφορά, αν θα κρατήσουμε τους επισκέπτες.
Η κίνηση τον Ιούνιο
2009 - 76. 952 επισκέπτες
2008 - 70.150 επισκέπτες
2007 - 70.720 επισκέπτες
2006 - 72.650 επισκέπτες και
2005 - 74.350 επισκέπτες.

Πηγή: http://www.fonitisparou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: