Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Δεσμεύσεις Μαρκογιαννάκη σε Ι. Βρούτση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Αθήνα, 22.7.2009


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
KAI TOY ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ


ΘΕΜΑ: "ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ - ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΚΑΙ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ"

Προγραμματισμένη συνάντηση είχε εχθές (21-07-2009) ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης με τον Αν. Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη, προκειμένου να του εκθέσει προβλήματα αρμοδιότητάς του, που αφορούν το νομό και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Ειδικότερα, ο βουλευτής αναφέρθηκε, αρχικά, στο σοβαρό πρόβλημα της ανάπτυξης του παραεμπορίου, που κατά τους θερινούς, κυρίως, μήνες γίνεται ιδιαίτερα έντονο στα νησιά των Κυκλάδων και αποτελεί πραγματική μάστιγα για τις εμπορικές επιχειρήσεις, σε μία μάλιστα περίοδο οικονομικής κρίσης.
Ο βουλευτής τόνισε στον Υπουργό την ανάγκη άμεσης παρέμβασης, αρχικά με την παρεμπόδιση της μετακίνησης των οικονομικών μεταναστών προς τα νησιά, καθώς και την ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων (του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α.) για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Στη συνέχεια, εξέθεσε την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών μονάδων με προσωπικό, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, που η αύξηση της τουριστικής κίνησης επιφέρει επιπλέον ζητήματα, τόσο αντιμετώπισης αξιόποινων πράξεων, όσο και θέματα απλής κυκλοφοριακής ρύθμισης.
Τέλος, ο βουλευτής αναφερόμενος στο σημαντικό έργο που επιτελεί το νεοσύστατο σώμα της αγροφυλακής του Ν. Κυκλάδων, με έδρα στη Σύρο, ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση ενίσχυση της αγροφυλακής με οχήματα και τεχνικά μέσα που είναι απαραίτητα για την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Ο Υπουργός αποκρινόμενος υποσχέθηκε ότι η Κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πάταξη του παραεμπορίου, επεσήμανε δε ότι, κατανοώντας την ιδιαιτερότητα των Κυκλάδων ως νησιωτικής περιοχής, θα προβεί στην άμεση ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στις Κυκλάδες στις επικείμενες νέες τοποθετήσεις, ενώ δεσμεύθηκε ότι η αγροφυλακή των Κυκλάδων θα ενισχυθεί άμεσα και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Αυγούστου, με την παράδοση δύο νέων οχημάτων σε Νάξο και Σύρο αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: