Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Δεν ιδρύεται νέο Εφετείο στη Μυτιλήνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6.7.2009

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ»

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έγινε δεκτή από τον Υπ. Δικαιοσύνης η πρόταση του βουλευτή Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτση και τελικά δεν ψηφίσθηκε η τροπολογία για την ίδρυση νέου Εφετείου στη Μυτιλήνη, η οποία κατατέθηκε αιφνιδίως στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις Στην Οργάνωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, …και άλλες διατάξεις».
Ειδικότερα, την 17-6-2009 κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, από βουλευτή του Ν. Ηρακλείου, τροπολογία, με γενικό αριθμό 598 και ειδικό 43, βάσει της οποίας προβλεπόταν η ίδρυση τεσσάρων (4) νέων εφετείων. Ανάμεσά τους και η ίδρυση νέου εφετείου στην περιφέρεια Β. Αιγαίου με την ονομασία Εφετείο Μυτιλήνης, με έδρα τη Μυτιλήνη, στην οποία θα υπάγονταν εφεξής οι περιοχές των πρωτοδικείων Μυτιλήνης και Χίου.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια τη μη εισαγωγή της τροπολογίας προς συζήτηση , ενώ δήλωσε αντίθετος σε κάθε προσπάθεια διάσπασης του Εφετείου Αιγαίου που εδρεύει στη Σύρο και πρότεινε μάλιστα να ενισχυθεί το Εφετείο με την τοποθέτηση περισσότερων Δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν άρτια οι μεταβατικές έδρες στα νησιά.
Επίσης, ο Βουλευτής Κυκλάδων, εκφράζοντας το αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων του νομού για τη μη ίδρυση νέου Εφετείου, τόνισε, ότι η λειτουργία νέου Εφετείου στη Μυτιλήνη, όχι μόνο δεν θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων δικαστικών υπηρεσιών στους πολίτες των νησιών μας, αλλά θα υποβάλει την πολιτεία σε υπέρογκα έξοδα σε μια δύσκολη, οικονομικά, περίοδο για τη χώρα. Η ανάγκη των κατοίκων της Μυτιλήνης και των γειτονικών νησιών για απονομή δικαιοσύνης στο δεύτερο βαθμό αντιμετωπίζεται, ήδη, πλήρως και σε τακτά χρονικά διαστήματα από τις μεταβατικές έδρες του Εφετείου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: