Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Γιατί δεν συστάθηκε μέχρι σήμερα η Ειδική Μονάδα Κατεδαφίσεων αυθαιρέτων

Συν-Κυκλαδική
Πρωτοβουλία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(Γιατί δεν συστάθηκε μέχρι σήμερα
η Ειδική Μονάδα Κατεδαφίσεων αυθαιρέτων;)
Δυστυχώς έπρεπε να έλθει στη δημοσιότητα η Έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ.Ρακιτζή, που αφορά στη διαφθορά τομέων της Δημόσιας Διοίκησης, για να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο το θέμα της αυθαίρετης δόμησης και της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων.
Είναι ευτύχημα που ανάμεσα στις προτάσεις της Έκθεσης, τίθεται και το θέμα της σύστασης της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων και στο νομό των Κυκλάδων. Θέμα που είχε αποφασιστεί με κατά πλειοψηφία απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Κυκλάδων από τις 24-10-2007.
Για την ιστορία θυμίζουμε την απόφαση του ν.σ., όπως κατέληξε τότε στο θέμα της αυθαίρετης δόμησης, μετά από εισήγηση της Συν-Κυκλαδικής:
"1) διεκδίκηση ολοκληρωμένης πολιτικής χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, ολοκλήρωση του κτηματολογίου και του δασολογίου
2) απλοποίηση και κωδικοποίηση της δαιδαλώδους νομοθεσίας
3) στελέχωση των πολεοδομικών γραφείων και ένταση των ελέγχων
4) σύσταση ειδικής μονάδας κατεδαφίσεων σε νομαρχιακό επίπεδο"
Και αν για τα τρία πρώτα την ευθύνη έχει πρωτίστως η κεντρική διοίκηση, το σημείο 4 είναι αποκλειστικά ευθύνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Και εδώ εγείρεται ένα τεράστιο θέμα: Τελικά οι αποφάσεις του νομαρχιακού συμβουλίου, παίρνονται για να μένουν στα συρτάρια; Αν όχι πως δικαιολογείται η πάνω από ενάμιση χρόνο καθυστέρηση στην εφαρμογή του σημείου 4 και στη σύσταση της Ειδικής Μονάδας Κατεδαφίσεων στο νομό μας;
Νομίζουμε ότι ο Νομάρχης και η νομαρχιακή πλειοψηφία, οφείλουν μια άμεση απάντηση.

5/7/09
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: