Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Ηλίας Κουντρομιχάλης: "Θα είμαστε κοντά τους και ηθικά και υλικά"

Πρώην πρόεδρος πλέον του Α.Ο. Πάρου είναι από σήμερα το μεσημέρι ο Ηλίας Κουντρομιχάλης. Ήταν είναι και θα είναι γνωστή η αγάπη του Λιμενάρχη Πάρου για τον αθλητισμό και κυρίως για το ποδόσφαιρο. Τον εντοπίσαμε σε γνωστό καφέ στην παραλία της Παροικιάς λίγη ώρα μετά τις εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. στον Α.Ο. Πάρου και του ζητήσαμε να μας απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα.

Κύριε Κουντρομιχάλη είστε πλέον πρώην πρόεδρος του Α.Ο. Πάρου. Θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για το νέο Δ.Σ. που εκλέχθηκε μετά τις σημερινές αρχαιρεσίες…
Όπως πολύ σωστά είπατε πρώην πρόεδρος του Α.Ο. Πάρου. Όπως σας είχα πει δεν θα ασχοληθώ και πάλι ενεργά συμμετέχοντας στο Δ.Σ. του Α.Ο. Πάρου. Θα τους βοηθάω βέβαια με όλες μου τις δυνάμεις και υλικά και ηθικά για την επιτυχία και τη συνέχιση των προσπαθειών αυτής της ομάδας.
Η διαδικασία των εκλογών κύλησε ήρεμα μέσα σε ένα συναινετικό και πολιτισμένο κλίμα. Είχαμε απαρτία και οι εκλογές έγιναν, παρά το γεγονός ότι στην αρχή φαινόταν ότι δεν θα είχαμε τον απαραίτητο αριθμό. Καλύψαμε το 50% των μελών, ψήφισαν 41.
Εκλέχθηκε ένα νέο 11μελές Δ.Σ. αφού όσοι εκλέχθηκαν -πλην του Κώστα Τσαντάνη που συμμετείχε και στα προηγούμενα Δ.Σ.- μπαίνουν για πρώτη φορά στο Δ.Σ. του Α.Ο. Πάρου.

Βλέπετε μια νέα πορεία για τον Α.Ο. Πάρου;
Βλέπω ότι συμμετέχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν όρεξη, έχουν γνώσεις. Το έχουν δείξει αυτό με την καθημερινή παρουσία τους στο γήπεδο τα προηγούμενα χρόνια. Είναι άνθρωποι που έχουν και παιδιά στις ακαδημίες και έτσι το ενδιαφέρον τους είναι ακόμη μεγαλύτερο. Και με τη συμπαράσταση τη δική μας, των πρώην μελών του Δ.Σ., και όλης της κοινωνίας της Παροικιάς πιστεύω ότι θα πετύχουν στην προσπάθεια αυτή που αναλαμβάνουν.

Έγινε και απολογισμός της τελευταίας τετραετίας…
Έγινε μια περιγραφή των τεσσάρων τελευταίων χρόνων. Πριν τέσσερα χρόνια μια ομάδα 11 ανθρώπων η οποία με εξέλεξε και πρόεδρο με όνειρα φιλοδοξίες με αγάπη για τα παιδιά και τον αθλητισμό ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια για να μπορέσουμε να φθάσουμε τον Α.Ο. Πάρου όσο πιο ψηλότερα μπορούσαμε και να τον κάνουμε όσο μεγαλύτερο μπορούσαμε. Πράγματι σήμερα μετά από τέσσερα χρόνια είμαστε στην ευχάριστη θέση να απολαύσουμε αυτό το δημιούργημα το οποίο φτιάξαμε. Είναι ο μεγαλύτερος Αθλητικός Όμιλος σε όλες τις Κυκλάδες, έχει τα περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες, με τις περισσότερες επιτυχίες, που πρωταγωνίστησε τη φετινή χρονιά στα τρία κυκλαδίτικα πρωταθλήματα των παίδων, το εφηβικό και ανδρικό. Είμαστε υπερήφανοι γιατί καταφέραμε και εμείς αλλά κυρίως αυτά τα παιδιά να κινητοποιήσουν την Παριανή κοινωνία. Για πρώτη φορά είδαμε ένα πλοίο γεμάτο Παριανούς πολίτες να πηγαίνει στη Σύρο, δυο φορές, για να παρακολουθήσει και να συμπαρασταθεί στα παιδιά αυτά.
Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την πορεία. Δεν έχει σημασία το ότι δεν ανεβήκαμε κατηγορία. Σημασία έχει η προσπάθεια, η άμιλλα, το κλίμα, η ομαδικότητα και η αγωνιστικότητα αυτών των παιδιών.

Υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι, την τελευταία τετραετία, που θα θέλατε για κάποιους λόγους να ευχαριστήσετε…
Ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για αυτή την προσπάθεια κάποιους ανθρώπους οι οποίοι βοήθησαν είτε με την προσωπική τους δουλειά είτε με την οικονομική τους συνεισφορά για να πετύχουμε εμείς και αυτά τα παιδιά. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι ο πραγματικός και ακούραστος εργάτης της ομάδας ο Κώστας Τσαντάνης, ο αρχηγός της ομάδας ο Γιώργος Παρούσης ο οποίος εμψύχωνε τους παίκτες και ήταν ο δημιουργός αυτού του καλού κλίματος στην ομάδα και ο προπονητής μας Μάκης Πούλος ο οποίος και με την τεχνική του κατάρτιση αλλά και με την παιδαγωγική αγωγή την οποία διαθέτει έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό σύνολο μια καλή ομάδα και ένα καλό κλίμα.

Πως τα βγάλατε πέρα οικονομικά αυτά τα χρόνια…
Το οικονομικό είναι το μελανό σημείο αυτών των προσπαθειών. Τα έξοδα της ομάδας στα τέσσερα χρόνια που ήμασταν στη διοίκηση ξόδεψε περίπου 260.000 με 270.000 ευρώ. Από την ΕΠΣ Κυκλάδων δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ. Τα έσοδα της ομάδας αυτά τα τέσσερα χρόνια ανήλθαν περίπου στις 150.000 με 160.000 ευρώ. Αυτή την τετραετία η ομάδα είχε παθητικό περίπου 100.000 ευρώ. Αυτό το παθητικό καλύφθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. Δεν εννοώ τις χορηγίες. Οι χορηγίες είναι μέσα στα έσοδα. Το 2008-2009 τα έξοδά μας ήταν περίπου 60.000 ευρώ και τα έσοδά μας ήταν 40.000 ευρώ. Κάποιοι λοιπόν έβαλαν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Σε τι… περιπέτειες μπαίνει το νέο Δ.Σ.;
Το νέο Δ.Σ. έχει όρεξη, έχει γνώση, θα βοηθήσει και αυτό, αλλά δεν θα το αφήσουμε μόνο του. Δεν θα τους αφήσουμε να πορευτούν μόνοι τους σε αυτή την πορεία και σε αυτό το Γολγοθά όπως κάναμε εμείς τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θα είμαστε κοντά τους και ηθικά και υλικά. Και πιστεύουμε ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

Πως νιώθετε τώρα που δεν είστε πρόεδρος του Α.Ο. Πάρου μετά από τέσσερα χρόνια.
Μου δίνετε την ευκαιρία να πω ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των εκλογών και μετά τα λίγα λόγια που είπα πραγματικά συγκινήθηκα και δεν το κρύβω δάκρυσα. Τέσσερα χρόνια αγάπησα αυτή την ομάδα, αγάπησα τον Α.Ο. Πάρου, αγάπησα τα παιδιά. Έχω δεθεί πάρα πολύ με τα παιδιά και τα αγαπάω σαν δικά μου παιδιά. Είναι πραγματικά καταπληκτικοί χαρακτήρες, είναι καταπληκτικά παιδιά, έχουν πάρει αγωγή και από το σπίτι τους και από το σχολείο και μέσα στο γήπεδο. Στενοχωρήθηκα, αλλά όλα τα καλά και όλα τα ωραία κάποτε έχουν ένα τέλος…
Το τέλος για μένα ήρθε αυτή τη στιγμή…

Δ. Αρκουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: