Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Ενημέρωση για το πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών κλιματιστικών

Πάρος, 8 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εμπορικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου ενημερώνει τα μέλη του για το πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών κλιματιστικών.
Διάρκεια έξι μηνών θα έχει το πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών κλιματιστικών, που τίθεται σε εφαρμογή από την Τετάρτη, 10 Ιουνίου.
Τα καταστήματα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ήδη από τις 5 Ιουνίου, μέσω της ειδικής πληροφοριακής υποδομής που έχει αναπτυχθεί και υποστηρίζει την όλη εφαρμογή της δράσης.
Για τους καταναλωτές, η αγορά των κλιματιστικών θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου. Η δράση θα έχει διάρκεια έως τις 9 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα επιδοτεί με 35% την αγορά καινούργιου κλιματιστικού με ταυτόχρονη απόσυρση του παλαιού.
Υπάρχει όριο 500 ευρώ στο ύψος της επιδότησης, ενώ κάθε καταναλωτής μπορεί να αποσύρει μέχρι δύο συσκευές μεγέθους 9.000 - 24.000 BTU. Βασική προϋπόθεση είναι η απόκτηση κλιματιστικού υψηλής ενεργειακής κλάσης (inverter A ή Β στις μεγάλες συσκευές).
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 15 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα αποσυρθούν 50.000 με 60.000 κλιματιστικά.
Η διαδικασία για την απόσυρση των κλιματιστικών είναι απλή:
Ο καταναλωτής θα πηγαίνει στο κατάστημα της επιλογής του και θα δηλώνει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, της παλιάς συσκευής και τον αριθμό λογαριασμού της ΔΕΗ προκειμένου να διασφαλίζεται ότι το κλιματιστικό βρίσκεται σε σπίτι και όχι σε επαγγελματικό κτίριο.
Θα πληρώνει τη συμμετοχή του στο κόστος της καινούργιας συσκευής (δηλαδή τη λιανική τιμή μείον 35% με όριο έκπτωσης τα 500 ευρώ) και η επιχείρηση θα εισπράττει την επιδότηση μέσω της εταιρίας «Ανακύκλωση Α.Ε.» που θα ανακυκλώνει τις παλιές συσκευές και θα διαχειρίζεται τις επιδοτήσεις. Η μέση τιμή αγοράς ενός κλιματιστικού κυμαίνεται στα 800 ευρώ, που σημαίνει ότι ο μέσος όρος της επιδότησης θα κυμανθεί στα 280 ευρώ ανά συσκευή.

Με ιδιαίτερη τιμή
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: