Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Ρεσιτάλ Duo Melis στο "Πάρκο": Όμορφη νύχτα, ιδιαίτερη ατμόσφαιρα

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ «ΟΙΚΟ-ΛΟΓΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ»
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ
ΡΕΣΙΤΑΛ DUO MELIS
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουλίου 2009 στη Νάουσα της Πάρου η έναρξη του «Οικο-Λογικού Φεστιβάλ στο Πάρκο» που διοργανώνει το φετινό καλοκαίρι η Δημοτική Α.Ε. «Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου Άι Γιάννης Δέτης».
Το εν λόγω Φεστιβάλ, αλλά και το πλήρως ανακαινισμένο ανοιχτό θέατρο της παραλίας του Καθολικού εγκαινιάστηκαν με μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, ένα ρεσιτάλ κιθάρας από το ντουέτο Duo Melis, που αποτελούν ο Αλέξης Μουζουράκης και η ισπανίδα Susana Prieto. Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πάρκου Πάρου κ. Ελισάβετ Παπαζώη καλωσόρισε τους περίπου 400 θεατές και έκανε αναφορά στα έργα για την κατασκευή του θεάτρου, ενώ το μέλος του Δ.Σ. κ. Νίκος Μαλατέστας προλόγισε την εκδήλωση.
Οι Duo Melis, που έχουν στο ενεργητικό τους από το 1999 εμφανίσεις σε διάσημες αίθουσες συναυλιών σε όλο των κόσμο, κοντσέρτα και master classes σε διεθνή φεστιβάλ κιθάρας στην Ευρώπη και την Αμερική, σειρά βραβείων και συνεργασίες με ονομαστές ορχήστρες, παρουσίασαν ένα ποικίλο πρόγραμμα, ενδεικτικό του ρεπερτορίου τους, που περιελάμβανε από μουσική baroque μέχρι αργεντίνικο Tango, με έργα μεταξύ άλλων των Astor Piazzola, Μ. Castelnuovo - Tedesco και A.E. Ginastera. Η εξαιρετική μουσική με τη βοήθεια της όμορφης καλοκαιρινής νύχτας δημιούργησαν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, που απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.
«ΟΙΚΟ-ΛΟΓΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ»… ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Το «Οικο-λογικό Φεστιβάλ στο Πάρκο» συνεχίζεται με τέσσερις ακόμα μουσικές εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας με τη φιλοδοξία αυτές να προσφέρουν μαγικές εμπειρίες στο κοινό τους και να αποτελέσουν τα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού στην Πάρο.
Το Σάββατο 25 Ιουλίου, στην πανέμορφη παραλία του Καθολικού θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, σε συνέχεια των πρόσφατων συναυλιών της στην Ισπανία, αλλά και στην περίφημη Όπερα του Σίδνεϋ και στο Μέγαρο Τεχνών της Μελβούρνης στην Αυστραλία. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα παρουσιάσει μαζί με τις μεγάλες της επιτυχίες και τα τραγούδια του τελευταίου άλμπουμ της με τίτλο «Και τα μάτια κι η καρδιά», που «γεννήθηκε» από την συνεργασία της με τον διάσημο Ισπανό παραγωγό και συνθέτη Χαβιέ Λιμόν, βραβευμένο με δύο Γκράμι. Το άλμπουμ κυκλοφορεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη με τον τίτλο “Mirame”, δίνοντας στην ελληνικότητα της Ελευθερίας Αρβανιτάκη διεθνή προβολή. Την αγαπημένη τραγουδίστρια θα συνοδεύει η ανερχόμενη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου, ερμηνεύοντας και τραγούδια από το τελευταίο της cd με τίτλο «Στο δρόμο». Μαζί τους μία μπάντα επτά εξαίρετων μουσικών.
Η βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, την Πέμπτη 6 Αυγούστου, θα είναι ξεχωριστή στο θέατρο του Πάρκου, καθώς δύο από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, θα μας χαρίσουν μουσικές τους από το χώρο του κινηματογράφου και του τραγουδιού, με τη σαγηνευτική φωνή της Έλλης Πασπαλά, την εξαιρετική μπάντα Ορχήστρα του Δρόμου και τη νέα αποκάλυψή τους Ματούλα Ζαμάνη. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα έχει τιμηθεί με το πρώτο Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την μουσική της ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη, (πλατινένιος δίσκος), έχει συνθέσει μουσική για το ντοκιμαντέρ της Λυδίας Καρρά «Φωνή Αιγαίου», για τις ταινίες «BABAM VE OGLUM» («Soundtrack της Χρονιάς» από το Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου) και «ULAK» του Τούρκου σκηνοθέτη Cagan Irmak, έχει υπογράψει τη μουσική σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόσφατα έγραψε τη μουσική για την πολυσυζητημένη εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μεγάλοι Έλληνες».
Την Κυριακή 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Τάνιας Τσανακλίδου και της Μάρθας Φριντζήλα στο θέατρο του Πάρκου. Τις δύο τραγουδίστριες θα συνοδεύσουν ο Τάκης Φαραζής στο πιάνο και ο Παναγιώτης Τσεβάς στο ακορντεόν, σε μία παρτίδα για τέσσερις, με τους μουσικούς να συμπρωταγωνιστούν στο παιχνίδι της μελωδίας με το λόγο. Οι δύο γυναίκες «συνομιλούν» χρησιμοποιώντας τον γνώριμο και αγαπημένο τους κώδικα του θεάτρου. Η Μάρθα Φριντζήλα, ηθοποιός, σκηνοθέτης και τραγουδίστρια, δεν θα μείνει στο δικό της ρεπερτόριο, αλλά θα αναζητήσει μαζί με την Τάνια Τσανακλίδου ήχους και τραγούδια ευγενή και πολιτικά με μια βαθύτερη έννοια. Τι θα ακούσουν οι παρευρισκόμενοι στο Θέατρο του Πάρκου σε αυτό το καρέ ερμηνευτών και μουσικών; Μία εντελώς διαφορετική μουσική παράσταση. Απρόβλεπτη η χημεία με το κοινό κάθε φορά, ασταθείς οι διαθέσεις, αναπάντεχο το υλικό που μπορεί να γεννήσουν η στιγμή και η ελευθερία κινήσεων.
Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται το Σάββατο 29 Αυγούστου με συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου και της μπάντας του, με τραγούδια από το «Περιβόλι του τρελού» και το «Φορτηγό», σαράντα χρόνια μετά το 1969, χρονιά σημαδιακή, του Woodstock, αλλά και του πρώτου ανθρώπου που περπάτησε στο φεγγάρι. Σαράντα χρόνια μετά ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που ανασύρει μνήμες αλλά και απαντά με μεγάλη επικαιρότητα στο σήμερα. Ένα πρόγραμμα που επιμένει ότι η τέχνη της μουσικής και του τραγουδιού πρέπει να απευθύνεται στον κόσμο των συναισθημάτων και μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ονειρεύονται! Επίσης παρουσιάζει τραγούδια από τα “10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ” και άλλα τραγούδια από την κατοπινή του μουσική πορεία. Η ηλεκτρονική επεξεργασία των τραγουδιών του προγράμματος έχει γίνει από τον Ορέστη Πλακίδη.
Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 9.30 μμ.
Το «Οικο-λογικό Φεστιβάλ» πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Blue Star Ferries και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει. Τα εισιτήρια για κάθε συναυλία κοστίζουν 20 ευρώ. Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τις τέσσερις προγραμματισμένες συναυλίες, θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός ενιαίων εισιτηρίων, αξίας 60 ευρώ. Τα σημεία πώλησης είναι τα παρακάτω:
ΝΑΟΥΣΑ: Βιβλιοπωλεία ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΠΑΡΙΑ ΛΕΞΙΣ, ΣΑΪΤΑ
ΠΑΡΟΙΚΙΑ: Καταστήματα AUDIOPHILE
ΜΑΡΠΗΣΣΑ: Photo Frank
ΛΕΥΚΕΣ: Καφέ "ΡΑΜΝΟΣ"
ΔΡΥΟΣ: «Το Περιβόλι του Γυαλού»

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6936670552, 6974903604.
email: parko@paros.gr, τηλ.22840 51220 (Δ.Δ. Νάουσας),
Mιxάλης Θεοδωράκος (υπεύθυνος επικοινωνίας) - 6937112295

Δεν υπάρχουν σχόλια: