Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Εγκαίνια δυο μεγάλων έργων στην Αμοργό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γιάννη Βρούτση,
βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ.
Αθήνα, 27.8.2009
Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ:
"Η ΑΜΟΡΓΟΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"

Την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009, ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης μετέβη στην Αμοργό συμμετέχοντας στα εγκαίνια των έργων:
-«Βελτίωση - Ασφαλτόστρωση τμήματος επαρχιακής οδού Χώρας Καταπόλων Αμοργού»
- Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5 και γηπέδου καλαθοσφαίρισης στην Αιγιάλη της Αμοργού.
Στα εγκαίνια ήταν παρόντες ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Νομάρχης Κυκλάδων, ο Δήμαρχος Αμοργού, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Ο βουλευτής Κυκλάδων κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«…πιστεύω ότι εκφράζω τα αισθήματα όλων των κατοίκων της Αμοργού και όλων των παρευρισκομένων που σίγουρα είναι αισθήματα χαράς και ικανοποίησης. Όλοι νιώθουμε το ίδιο ευτυχείς που σήμερα αποδίδουμε στο λαό της Αμοργού άλλα δύο σημαντικά έργα προς όφελος των κατοίκων της. Αποτελεί πλέον αναντίρρητη αλήθεια ότι η Αμοργός τα τελευταία πέντε χρόνια βρίσκεται σε μοναδική τροχιά ανάπτυξης.
Ενδεικτικά αναφέρω κάποια από τα έργα που έχουν υλοποιηθεί αυτά τα πέντε χρόνια και που πραγματικά αλλάζουν την εικόνα της ξεχασμένης Αμοργού και τη μετατρέπουν σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο νησί του νομού μας:
- ΧΥΤΑ
- ΣΦΑΓΕΙΑ
- ΑΦΑΛΑΤΩΣΕΙΣ
- ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ
- ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΩΝ
- ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑΣ
- ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
- ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
- ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
-ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
-ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ
Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται έμπρακτα για πολλοστή φορά, το έντονο ενδιαφέρον και η ευαισθητοποίηση της πολιτείας για τη νησιωτική Ελλάδα. Η Κυβέρνηση με ειλικρινή συνεργασία και σεβασμό προς τους θεσμούς , πιστή στην αρχή της επικουρικότητας, ενίσχυσε σημαντικά με οικονομικούς πόρους, αρμοδιότητες και με ένα σύγχρονο λειτουργικό πλαίσιο την τοπική αυτοδιοίκηση, δημιουργώντας μία νέα και δυναμική αναπτυξιακή προοπτική για τα νησιά των Κυκλάδων.
Η Αμοργός, όπως και τα λοιπά Κυκλαδονήσια, αποκτά τέτοιες υποδομές που την βγάζουν από απομόνωση ετών και την θέτουν μόνιμα σε τροχιά διαρκούς εξέλιξης.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. μέσα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ αύξησε κατά 128,5% τους πόρους προς το δήμο Αμοργού, σε σχέση με την προηγούμενη Κυβέρνηση. Επίσης αύξησε τον προϋπολογισμό της νομαρχίας Κυκλάδων από ένα 1.000.000 ευρώ που ήταν το 2004 στα 10.000.000 ευρώ περίπου σήμερα. Με τα παραπάνω αποδεικνύεται το έμπρακτο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης όχι μόνο για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και για την νησιωτική Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: