Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΥ κ. ΒΑΣΩ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ


Μετά την αντικατάσταση του Στρατή Παυλάκη και την παραίτηση του Κώστα Σκανδάλη από τη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, ήλθε και η παραίτηση της Βάσως Σκαραμαγκά. Αιτία η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία υιοθετήθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ασυμβίβαστο, λόγω της υπαλληλικής ιδιότητας της κ. Σκαραμαγκά η οποία βρίσκεται σε εκπαιδευτική άδεια. Τη γνωμοδότηση προκάλεσαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Λιμεναρχείου Πάρου, οι οποίοι χρήσιμο είναι να εξηγήσουν και τους λόγους.

Η κ. Σκαραμαγκά είχε ορισθεί πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έπειτα από εισήγηση του δημάρχου Χρήστου Βλαχογιάννη. Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου και ως εκ τούτου δεν υπήρχε κανένα νομικό κώλυμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων της, ως προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Η απόφαση της κ. Σκαραμαγκά να παραιτηθεί, ήταν μονόδρομος, αφού υπήρχε ο κίνδυνος να της επιβληθούν κυρώσεις, γεγονός που θα επιδρούσε αρνητικά στην υπηρεσιακή της εξέλιξη. Πέραν αυτού όμως θα υπήρχε και θέμα εγκυρότητας των αποφάσεων του Λιμενικού Ταμείου.

Η κ. Σκαραμαγκά κατά τη σύντομη θητεία της στο Λιμενικό Ταμείο, προχώρησε ζητήματα που έχουν σχέση με την οργάνωσή του, αφού αυτή ήταν ανύπαρκτη, όπως η ίδια είχε δηλώσει.

Ως γνωστόν το Λιμενικό Ταμείο έχει έσοδα που ανέρχονται στο ποσόν 3 εκατομμυρίων € περίπου, τα οποία επί του παρόντος παραμένουν ανεκμετάλλευτα, όταν οι λιμενικές υποδομές του νησιού απαιτούν σοβαρές βελτιωτικές επεμβάσεις.

Μέχρι τον ορισμό του νέου προέδρου, καθήκοντα προέδρου ασκεί ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Γιάννης Αλιπράντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: