Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Προτεραιότητα οι Κυκλαδίτες στις προσλήψεις των Ο.Τ.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γιάννη Βρούτση

Βουλευτή Κυκλάδων
της Νέας Δημοκρατίας

Αθήνα, 18 Αυγούστου 2009

ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΙΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ Ο.Τ.Α
ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

Αυξημένη μοριοδότηση κατά τις προσλήψεις στο Δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ θα έχουν οι δημότες των Κυκλάδων και των υπόλοιπων νησιωτικών περιοχών, με την προϋπόθεση ότι θα δεσμευτούν να υπηρετήσουν τουλάχιστον μία 10ετία στις θέσεις που προκηρύσσονται στην αντίστοιχη περιοχή.
Οι δημότες των Κυκλάδων θα δικαιούνται 30 μόρια, λόγω εντοπιότητας, επιπλέον από τους υπόλοιπους υποψηφίους για θέσεις προσωπικού που προκηρύσσονται στο νομό Κυκλάδων στους ΟΤΑ και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο άρθρο 16 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης» και έχει προγραμματισθεί να εισαχθεί προς ψήφιση στο Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής τις επόμενες ημέρες.
Η κατά προτεραιότητα πρόσληψη των κατοίκων των Κυκλάδων στις δημόσιες υπηρεσίες αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση, ο οποίος μαζί με συναδέλφους του Βουλευτές από άλλες νησιωτικές περιοχές είχε επισκεφθεί τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλο τον περασμένο Φεβρουάριο και είχε καταθέσει την συγκεκριμένη πρόταση.
Ο κ. Βρούτσης είχε θέσει στον κ. Παυλόπουλο το θέμα της έλλειψης προσωπικού σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες των νησιών και είχε προτείνει οι κάτοικοι να έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πραγματοποιούνται στα νησιά. Μέτρο που αναμένεται να κρατήσει τους νέους ανθρώπους στις Κυκλάδες, να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και να περιορίσει το απαράδεκτο φαινόμενο να προσλαμβάνονται σε νησιωτικές περιοχές δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι στη συνέχεια επιδιώκουν την μετάθεσή τους στην Αθήνα ή στην ηπειρωτική χώρα.
Το άρθρο 101 του Συντάγματος, όπως αναθεωρήθηκε το 2008 με πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, προβλέπει την υποχρέωση του κοινού νομοθέτη και της Διοίκησης, όταν δρουν κανονιστικά, να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, λαμβάνοντας ειδική μέριμνα για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Στο πλαίσιο αυτό προωθείται και η νέα ρύθμιση, στόχος της οποίας είναι να τονωθεί η αποκέντρωση και να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους νησιωτικών περιοχών να παραμείνουν στις περιοχές τους, εξασφαλίζοντας παράλληλα εργασία και εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: