Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Απάντηση Εμπορικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου στο "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"


Το δισέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου απάντησε στο δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" της περασμένης Κυριακής που "μιλούσε" για "113% ακριβότερα τα μακαρόνια στην Πάρο".

Ακολουθεί
Η απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου:
19/08/09
Οι τιμές στην Πάρο
Αγαπητέ κύριε Διευθυντά,
Στο έγκριτο φύλλο της εφημερίδας σας «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» στην έκδοση 16/8/09 φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «113% ακριβότερα τα μακαρόνια στην Πάρο».
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου έχει πάντα στο κέντρο της προσοχής του τα ζητήματα που συνθέτουν την εικόνα της αγοράς. Η ποιότητα των προϊόντων, οι σωστές τιμές και η φιλική εξυπηρέτηση θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη διαφημιστική υπηρεσία των εμπόρων για την τουριστική εικόνα της Πάρου-Αντίπαρου.
Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ και τα συμπεράσματά του, αδικούν την πραγματική εικόνα της αγοράς μας.
Δεν αμφισβητούμε την εγκυρότητα του ρεπορτάζ, όμως πιστεύουμε ότι στηρίζεται σε ατυχή σύμπτωση, σε τιμές ίσως κάποιου ασυνείδητου επαγγελματία που δυστυχώς δυσφημεί το νησί μας με την λογική της «αρπαχτής». Η αισχροκέρδεια δυστυχώς είναι ένα νοσηρό φαινόμενο που το συναντάμε σε όλες τις αγορές. Τα φαινόμενα αυτά που δημιουργούν λίγοι ασυνείδητοι «επαγγελματίες» οφείλουμε όλοι να τα καταδικάζουμε για την προστασία του καταναλωτή.
Ο σύλλογός μας αμέσως μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας σας, συγκέντρωσε δειγματοληπτικά τιμές από βασικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και σας τα παρουσιάζει. Το δείγμα των τιμών αφορά επώνυμα προϊόντα από συγκεκριμένα καταστήματα της Πάρου-Αντιπάρου και συγκεντρώθηκε στις 18/8/09.
Η πραγματική εικόνα της αγοράς όσο αφορά τις τιμές νομίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί το συμπέρασμα ότι η Πάρος είναι ακριβότερη κατά 113%.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου με διάφορες δράσεις δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές και προς αυτή την κατεύθυνση προτρέπει όλους τους επαγγελματίες των νησιών.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων που μας δίνετε την δυνατότητα να αποκαταστήσουμε την εικόνα της αγοράς της Πάρου.
Το Δ.Σ. του Εμπορικού
Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: