Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΕ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΜΥΚΟΝΟ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σύρος, 19 Αυγούστου 2009
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

→ Επιστρέφοντας από την Αμοργό στη Σύρο και κατά την διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του στα νησιά της Πάρου και Μυκόνου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, επισκέφθηκε αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας στα παραπάνω νησιά.
→ Στο νησί της Πάρου, ο κ. Κόκκινος ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών σε δύο αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκινος επισκέφθηκε την Νάουσα Πάρου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών του έργου «Κατασκευή Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας», το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση, προϋπολογισμού 3,3 εκ. €. Το εν λόγω έργο ολοκληρώνεται εντός των ημερών και θα αρχίσει να λειτουργεί, φιλοξενώντας τον μαθητικό κόσμο, το σχολικό έτος 2009 – 2010.
Στη συνέχεια ο κ. Κόκκινος επισκέφθηκε και ενημερώθηκε για το έργο «Αγκυροβόλιο Τουριστικών Σκαφών Νάουσας Πάρου», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τους πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Νοτίου Αιγαίου, προϋπολογισμού 2,7 εκ. €. Το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώθηκε πρόσφατα με την υλοποίηση και των παρεμβάσεων στο χερσαίο χώρο.
→ Αργότερα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος μετέβη στην Μύκονο και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών του Λιμένος Μυκόνου το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Οδικοί Άξονες, Λιμένες, Αστική Ανάπτυξη, προϋπολογισμού 22,3 εκ. € και το οποίο ολοκληρώνεται. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Μύκονο ο κ. Κόκκινος ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών του έργου «Διαμόρφωση Χερσαίων Χώρων Παραπλεύρως του Παλαιού Λιμένα Μυκόνου» το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προϋπολογισμού 7,5 εκ. €.
Σε δηλώσεις του ο Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος τόνισε: «Κατά την διάρκεια της επίσκεψης μου στα νησιά της Πάρου και της Μυκόνου ενημερώθηκα για την πρόοδο των εργασιών έργων τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω Εθνικών και Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με έργα και δράσεις της βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και στις ανάγκες του, για την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών που έχουν ως αποδέκτες τόσο τους συμπολίτες μας που διαμένουν μόνιμα στα νησιά μας όσο και τους επισκέπτες των νησιών μας. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα και παραγωγικότητα την προσπάθεια μας για την αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας, και πάνω από όλα με αγάπη για τον τόπο που ζούμε και εργαζόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: