Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

EKΘΕΣΗ 'ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-METAMORPHOSIS'









Μια πολύ ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση φιλοξενήθηκε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Α’ Δημοτικό της Παροικιάς. Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες που ζουν στην Πάρο, μέλη του IPAC (Διεθνή Κύκλου Τέχνης Πάρου), συνεργάστηκαν επί ένα μήνα στο χώρο του δημοτικού σχολείου και παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους στις αίθουσες του σχολείου.

Θέμα της έκθεσης ήταν «Η Μεταμόρφωση- Metamorphosis». Όπως αναφέρεται στο μανιφέστο που συνέγραψαν οι συντελεστές της έκθεσης τα έργα που παρουσιάστηκαν αποτέλεσαν καρπό «σύνθεσης ιδεών καλλιτεχνών που μοιράζονται πολύ διαφορετικούς τρόπους εργασίας. Πιστεύουμε πως αυτές οι διαφορές μπορούν να οδηγήσουν στην παραγωγή άπλετης ενέργειας και δυνατοτήτων. Κατά τη διαδικασία μεταμόρφωσης που συνεπάγεται η ομαδική εργασία μπορούμε να ανακαλύψουμε νέους τρόπους προσέγγισης και βίωσης του κόσμου».

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν σας δίνουν μια γεύση των έργων τέχνης που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό σχολείο της Παροικιάς. Για περισσότερες πληροφορίες για τους οργανωτές της έκθεσης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.ipac.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: