Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Χαράλαμπος Κόκκινος: "...δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου"

Από αριστερά προς τα δεξιά. Γιάννης Βρούτσης, Βαρβάρα Φαρούπου-Μανέτα και Χαράλαμπος Κόκκινος.
Ο πρώτος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Η πρόεδρος της Κοινότητας Αντιπάρου δεν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Κοινότητας στις επόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.
Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με σημερινή του γραπτή δήλωση διευκρινίζει ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Ρόδος, 10 Σεπτεμβρίου 2009
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΔΗΛΩΣΗ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
κου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ
Ή ΜΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αγαπητοί Πολίτες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου,

Επί πεντέμιση (5½) συναπτά έτη, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είχα την ιδιαίτερη τιμή εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση Καραμανλή, να συνεργαστώ με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας αλλά και το σύνολο των κοινωνικών δυνάμεων των νησιών μας. Το αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών μας αντανακλάται στον αριθμό και την ποιότητα των έργων που υλοποιήσαμε και παραδώσαμε, βελτιώνοντας το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων των νησιών μας.
Τα τελευταία 5 ½ χρόνια αφιερώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να προωθήσουμε την ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας, σε κάθε νησί μας και πράγματι πετύχαμε να πορευθούμε με γοργά βήματα στον κοινό δρόμο της προόδου.
Έχοντας λοιπόν ως πυξίδα το συμφέρον του τόπου και την ανάγκη να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις σε έργα υποδομής είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με αυταπάρνηση τον αγώνα μας.
Είναι γνωστό ότι ουδέποτε είχα εκδηλώσει το ενδιαφέρον μου να μετέχω σε κάποιο από τα ψηφοδέλτια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδων ή Δωδεκανήσου) και για το λόγο αυτό αλλά και προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Παρ’ όλα αυτά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όσους, σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο, εκδήλωσαν την υποστήριξή τους σε μία πιθανή υποψηφιότητά μου και να τους διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να δραστηριοποιούμαι πολιτικά στο μέλλον όπως άλλωστε έπραξα με συνέπεια επί 5 ½ χρόνια ως επικεφαλής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας θα επιλεχθούν στελέχη τα οποία θα δώσουν νικηφόρα τη μάχη για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, όπως και εγώ από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ως στέλεχος της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να εργάζομαι για την ευημερία του τόπου και των πολιτών, την ανάδειξη του σημαντικού κυβερνητικού έργου και την Νίκη της Ν.Δ. και του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Κλείνοντας, θα ήθελα για ακόμα μία φορά να διαβεβαιώσω όσους περιέβαλαν με θέρμη μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου αλλά και το σύνολο των κατοίκων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ότι θα συνεχίσω να είμαι δυναμικά παρών σε όλα τα τοπικά πολιτικά δρώμενα.
Συνεχίζουμε με δύναμη και πίστη τον δίκαιο αγώνα μας,
βέβαιοι ότι θα αναδειχθεί η αλήθεια.

Στο λαϊκισμό και στην αλαζονεία απαντάμε με έργο, υπευθυνότητα και συσπείρωση όλων των υγειών δυνάμεων του τόπου προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: