Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Δήμαρχε, επιμένουμε στην χθεσινή μας πρόταση

http://parianostypos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=201&Itemid=76

Στο χθεσινό μας σχόλιο υπήρξαν αρκετές θετικές , αλλά και αρνητικές προσεγγίσεις. Αρκετοί συμφώνησαν μαζί μας, αφού ο Δήμαρχος, ως προϊστάμενος όλων των υπηρεσιών του Δήμου έχει την δυνατότητα να τοποθετεί αμέσως στο Λιμενικό Ταμείο και χωρίς διαμεσολάβηση, άτομα ικανά από το προσωπικό του Δήμου, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων, μέσω ΑΣΕΠ, που ξεκίνησε η κ. Σκαραμαγκά.

Άλλοι υποστήριξαν ότι η τοποθέτηση του Δημάρχου στην κορυφή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου λύνει ζητήματα, με την προϋπόθεση, ότι έχει αποθέματα αντοχής. Εκφράζουν όμως τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσον τα διαθέτει. Διότι, εκτιμούν, ότι στο Δήμο απλά διαχειρίζεται τα πράγματα περιμένοντας καρτερικά το πλήρωμα του χρόνου, που θα τον απαλλάξει από το βάρος ενός αξιώματος, το οποίο δεν είχε επιλέξει εξ αρχής.

Αρκετοί είναι εκείνοι που συμφωνούν με την επιλογή του Στέλιου Φραγκούλη με το σκεπτικό, ότι η ΔΕΥΑΠ έχει μπει πλέον σε μια σειρά, διαθέτει Γενικό Διευθυντή και επομένως ο ίδιος έχει το χρόνο να ασχοληθεί με την οργάνωση και την παραγωγή έργου στο Λιμενικό Ταμείο.

Τέλος κάποιοι μας ανέφεραν και την περίπτωση του Λοΐζου Κοντού, με το σκεπτικό ότι θα του δοθεί η δυνατότητα να αποδείξει τις ικανότητές του στο πεδίο της πολιτικής πρακτικής. Όμως ξεχνούν ότι ο ρόλος του κ. Κοντού στο Δήμο είναι η άσκηση κριτικής και όχι η άσκηση εξουσίας. Εκτός εάν το χάλι μας είναι τέτοιο, ώστε να καθίστανται αναγκαία η «συγκυβέρνηση».

Εμείς θα επιμείνουμε στην αρχική μας θέση υπέρ του Χρήστου Βλαχογιάννη. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα οδηγήσει σε νέες περιπέτειες το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, που λόγω της αδυναμίας μας να το λειτουργήσουμε μπορεί και να πάψει να είναι δημοτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: