Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά

http://parianostypos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=201&Itemid=76

Σε λίγες μέρες οι εκπαιδευτικοί μας θα υποδεχτούν τα παιδιά μας , τα οποία θα καθίσουν και πάλι στα θρανία της μάθησης και της προετοιμασίας τους για την αντιμετώπιση του αβέβαιου μέλλοντος που τους περιμένει.
Και, όπως κάθε χρόνο, μαζί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα αρχίσουν και οι επισημάνσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, μετά την καλοκαιρινή ραστώνη, θα δραστηριοποιηθούν και πάλι για να προβάλουν τα στεγαστικά προβλήματα των σχολείων, τις ελλείψεις σε προσωπικό και τα άλλα συναφή.
Αυτά προβλέπεται να συμβούν κατά τους πρώτους μήνες της σχολικής χρονιάς με προστιθέμενο πρόβλημα αυτό της νέας γρίπης και την προετοιμασία αντιμετώπισής της.

Η Πάρος, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει ιδιαίτερα στη Νάουσα, συνεχίζει να βιώνει έντονα το στεγαστικό πρόβλημα σε ορισμένα σχολεία της. Ενδεικτικά αναφέρουμε το στεγαστικό πρόβλημα του Γυμνασίου Πάρου και του 2ου Δημοτικού στην Παροικιά. Οι προκατ αίθουσες που θα στεγάσουν και φέτος τα παιδιά μας δεν τιμούν κανένα.

Την προηγούμενη χρονιά, οι αξιόλογες κινητοποιήσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των νησιών μας, «έσπρωξαν» τα πράγματα με αποτέλεσμα να δρομολογηθεί η λύση για το κτιριακό του Γυμνασίου Πάρου. Θυμίζουμε την επίσκεψη Στυλιανίδη, την αγορά του οικοπέδου από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την έναρξη της διαδικασίας για τη σύνταξη της μελέτης κατασκευής του νέου κτιριακού συγκροτήματος.

Εκεί που φαίνεται ότι δεν έχει γίνει τίποτε είναι με το 2ο Δημοτικό.
Η κατασκευή των σχολικών κτιρίων είναι γνωστόν ότι αποτελεί αρμοδιότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης γι΄αυτό και η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος πρέπει για φέτος να αποτελέσει το πρώτο μέλημα για το Επαρχείο μας. Κι αν αυτή είναι η επιλογή του, τότε είναι απαραίτητο να στηριχτεί στην προσπάθειά του και από το Δήμο, αλλά και από όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: