Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ο λόγος για τις τοπικές κομματικές μας

Οι κομματικές οργανώσεις του νησιού μας, από τις οποίες άλλες υπολειτουργούν και άλλες είναι υπαρκτές ως τίτλος, δεν έχουν κάνει ακόμη αισθητή την προεκλογική τους παρουσία .


Σ΄αυτό συντελεί και το γεγονός ότι ακόμα στο νησί υπάρχουν αρκετοί παραθεριστές, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών.


Για άλλοι μια φορά οι ελάχιστοι κομματικοί του νησιού μας, θα δραστηριοποιηθούν, ως εκλογικός μηχανισμός, για να στηθούν τα κομματικά εκλογικά περίπτερα, για να προετοιμασθούν οι ομιλίες και οι παρουσίες των υποψηφίων βουλευτών, για να βρεθούν οι κομματικοί εκπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα, για να μοιραστούν τσάμπα εισιτήρια στους ετεροδημότες. Το τελευταίο αφορά τα κόμματα εξουσίας.


Όμως το ζητούμενο για τις τοπικές μας κομματικές οργανώσεις είναι άλλο: η παραγωγή πολιτικής στα πλαίσια των γενικών αρχών και κατευθύνσεων των κομμάτων τους, προσαρμοσμένη στις τοπικές συνθήκες.


Γιατί τα προβλήματα που βιώνει το νησί μας, όπως και κάθε τόπος είναι πολλά. Ενδεικτικά θα θέλαμε να ακούσουμε τον πολιτικό τους λόγο για τον τουρισμό, το οικιστικό, τον πρωτογενή τομέα, την εκπαίδευση , τον πολιτισμό, την παροχή υπηρεσιών, κυρίως στο τομέα της υγείας, τις χρηματοδοτήσεις για τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας.


Όμως για να υπάρξει πολιτικός λόγος γι΄αυτά που ενδεικτικά προαναφέραμε, απαιτείται συλλογική προετοιμασία και όχι ατομικές επιδόσεις της τελευταίας στιγμής για να περισωθούν τα προσχήματα.



Ευχή αυτές οι εκλογές να αποτελέσουν αφετηρία για ένα νέο συλλογικό ξεκίνημα, με πολιτικό περιεχόμενο, με αναπτυξιακούς στόχους και με προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: