Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ημερίδα για τον Τουρισμό

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

Πάρος, 14 Σεπτεμβρίου 2009
Αριθ. Πρωτ: 11423


ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τ.Κ. 84400 Παροικία
Τηλέφωνο: 22840 28506
e.mail: grafeiodimarhou@paros.gr

Προς: 1. Τοπικά Συμβούλια Δημοτικών Διαμερισμάτων
2. Φορείς και Συλλόγους Τουρισμού, Πολιτιστικούς Φορείς, Μ.Μ.Ε.


Θέμα: «Οργάνωση ημερίδας για τον τουρισμό και εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στο νησί της Πάρου».

Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ Πάρου, της ειδικότητας: «ΕΙΔΙΚΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ», και οι εκπαιδευτικοί τους, υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου, οργανώνουν ημερίδα για τον τουρισμό, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 7,30΄ στην αίθουσα του Αρχιλόχου στην Παροικία, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα του Τουρισμού και σας προσκαλούμε να την πλαισιώσετε. Πρόθεσή μας στα πλαίσια αυτής της ημερίδας είναι να τιμάται κάθε χρόνο ο άνθρωπος που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αύξηση του τουριστικού κοινού της Πάρου. Για τη φετινή χρονιά, που είναι και η πρώτη, αποφασίστηκε να τιμηθεί ο Γιάννης Πάριος που έχει προβάλει την Πάρο σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως επίσης θα τιμηθεί και η διεθνής ομάδα των εθελοντών που ανιδιοτελώς προσφέρουν υπηρεσίες διερμηνείας σε τουρίστες που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας Πάρου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Παράλληλα και μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την καθιέρωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού με εορταστικές εκδηλώσεις σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, καλούμε σε συνεργασία τους συλλόγους και τους φορείς του νησιού.
Στόχος μας είναι, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της ημέρας να στηθεί μια γιορτή.
Θα μπορούσαμε:
Να καλωσορίζουμε τον κόσμο με παραδοσιακά προϊόντα σε όλες τις πύλες εισόδου του νησιού.
Οι ξενοδόχοι να οργανώσουν μια ξεχωριστή ημέρα προσφοράς προς τους φιλοξενούμενους τους.
Οι εστιάτορες αν επιθυμούν να προσφέρουν κρασί ή έναν παραδοσιακό μεζέ δωρεάν.
Οι καταστηματάρχες αν επιθυμούν να προσφέρουν ένα λουλούδι ή κάποιο αναμνηστικό!
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι να γεμίσουν τα χωριά μας με παραδοσιακούς χορούς και ακούσματα, με παραδοσιακά παιχνίδια.
Οι παιδικές χορωδίες να καλωσορίζουν τους επισκέπτες μας στο λιμάνι και το αεροδρόμιο.
Τα Τοπικά Διαμερίσματα να οργανώσουν για τους μικρούς μας φιλοξενούμενους διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την «Πάρο μέσα από τα παιδικά μάτια» ή οτιδήποτε άλλο.
Στις πλατείες των χωριών σε ένα κουτί να μαζεύονται οι σκέψεις, οι προτάσεις και οι εντυπώσεις των επισκεπτών μας.
Τα μουσεία, οι σχολές (ιππασίας, ιστιοσανίδας κ.ά.), τα οινοποιεία να είναι ανοιχτά εκείνη την ημέρα σε επισκέψεις και να παρέχουν δωρεάν μαθήματα ή γνωριμία.
Από τους Παριανούς πολίτες και όσους αγαπούν την Πάρο θα επιθυμούσαμε να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις, να βάλουν την καλή τους διάθεση σε αυτές και να τις διανθήσουν με ακόμα πιο φρέσκες ιδέες…
Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας άμεσα μέχρι τις 21 του Σεπτέμβρη στο τηλέφωνο με αριθμό 6942582321 της κ. Φυρογένη Στέλλας.
Όλοι μαζί μπορούμε να δείξουμε το αληθινό πρόσωπο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ στο νησί της ΠΑΡΟΥ και να πούμε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εκείνους που κατακλύζουν την ΠΑΡΟ το καλοκαίρι και να τους προσκαλέσουμε για του χρόνου! Καλοδεχούμενες όλες οι ιδέες!!
Βέβαιοι ότι θα δείτε θετικά το αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Με χαρά θα δεχτούμε τους προβληματισμούς αλλά και τις προτάσεις σας.
Αναμένοντας την απάντηση σας.
Ο Δήμαρχος Πάρου
Χρήστος Βλαχογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: