Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

"Ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις..."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 10.9.2009
MΗΝΥΜΑ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου 2009 - 2010, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης απευθύνει το παρακάτω μήνυμα:

«Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει. Ένα όμορφο και συναρπαστικό «ταξίδι» για τα παιδιά μας ξεκινά στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητές τους. Ως γονιός μαθητών γνωρίζω καλά πως αυτό το «ταξίδι» αρκετές φορές είναι δύσκολο και κοπιαστικό για τα παιδιά μας, γι’ αυτό χρειάζονται τη διαρκή συμπαράσταση και αγάπη μας.

Κοινός μας στόχος είναι να δώσουμε στα παιδιά μας όλες τις δυνατότητες να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Σε αυτή την προσπάθεια διαμορφώνουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο και προσαρμοσμένο στη νέα ψηφιακή εποχή. Για αυτό το λόγο με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας μέχρι το τέλος Οκτωβρίου πάνω από 126.000 υπολογιστές θα διανεμηθούν στους μαθητές μαζί με τα αντίστοιχα ψηφιοποιημένα βιβλία που αφορούν την πρώτη γυμνασίου. Μαζί θα διανεμηθούν και 8.000 υπολογιστές στους εκπαιδευτικούς και 5.000 διαδραστικοί πίνακες στα σχολεία για να μπει η εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Με τη διαρκή συνεργασία όλων, Πολιτείας, γονέων, εκπαιδευτικής κοινότητας και μαθητών, μπορούμε να δώσουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα νέα δυναμική και ποιότητα.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: