Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

HATTA: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΗΑΤΤΑ γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, θεσμό που καθιέρωσε από το 1989, με μια σημαντική εκδήλωση, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου.

Tο πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει:
- Ειδική ξενάγηση για τον τουριστικό κόσμο στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τον νέο σημαντικό απόκτημα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που αποτελεί ταυτόχρονα και παράγοντα προώθησης του τουρισμού της χώρας.
Στην ξενάγηση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Πολιτείας, Πρόεδροι Συνδέσμων Τουριστικών Γραφείων από επιλεγμένες τουριστικές αγορές (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Τουρκία), πρεσβείες, τα μέλη του ΗΑΤΤΑ – τουριστικά γραφεία από όλη τη χώρα, φορείς του τουρισμού και δημοσιογράφοι.
- Επίσημο δείπνο στο Ιωνικό Κέντρο, στην Πλάκα, χώρο φιλοξενίας συνεδρίων και πολιτιστικών δρώμενων.
Ο σκοπός του ΗΑΤΤΑ με την παραπάνω εκδήλωση είναι να αναδείξει τους πολιτιστικούς πόρους της χώρας μας και να διευρύνει τις σχέσεις και συνεργασίες με επιχειρήσεις και οργανισμούς ξένων χωρών.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
Χρυσός χορηγός: ΕΟΤ
Με την υποστήριξη και χορηγία του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης και του Ιωνικού Κέντρου.
Χορηγοί: Aegean Airlines, Νομαρχία Μαγνησίας, Carlson Wagonlit Travel, Athens City Sightseeing, Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, Grande Bretagne Hotel, Κρασιά Σεμέλη,
Χορηγός Επικοινωνίας: ΤΟ ΒΗΜΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: