Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Σε επικίνδυνη και τραγική κατάσταση ο παλαιός προβλήτας στο λιμάνι της Πάρου

Δελτίο Τύπου
του βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση

Αθήνα, 28-4-2009

Ο Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

"ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ"

Το λιμάνι της Παροικιάς στην Πάρο και συγκεκριμένα ο παλαιός προβλήτας πρέπει να επισκευασθεί άμεσα ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες του νησιού και να εξυπηρετεί ουσιαστικά τις παραγωγικές δραστηριότητες των κατοίκων του. Το καθολικό αυτό αίτημα των Παριανών και Αντιπαριωτών μετέφερε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάση Παπαληγούρα, με ερώτησή του, με την οποία ζητά την κατεπείγουσα επίσπευση των διαδικασιών για την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου.

Στη σχετική ερώτηση, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, ο Βουλευτής Κυκλάδων ζητά την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου, καθώς και την κατάθεση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την άμεση ολοκλήρωση του έργου. Το λιμάνι της Παροικιάς βρίσκεται σε τραγική και επικίνδυνη κατάσταση. Συγκεκριμένα ο παλαιός προβλήτας στο λιμάνι της Πάρου εμφανίζει σημαντικές σπηλαιώσεις με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και να γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος για τους επιβάτες και τα πλοία. Ενώ έχει εκπονηθεί η σχετική μελέτη επισκευής του λιμανιού από το 2007 και έχει περιληφθεί το σχετικό έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου, και κανένα ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς.

Η Πάρος, ως ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, δικαιούται ένα σύγχρονο λιμάνι αλλά κυρίως ασφαλές που θα δώσει μεγαλύτερες προοπτικές στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Οι υπάρχουσες λιμενικές υποδομές, χωρίς τα αναγκαία έργα, σε λίγο θα αδυνατούν να καλύψουν την αυξημένη κίνηση των πλοίων και των επιβατών, αφού είναι ανεπαρκείς, όπως και οι συνθήκες ασφάλειάς τους, με άμεσο κίνδυνο δυστυχώς και σοβαρού ατυχήματος. Όλα αυτά θα διαμορφώσουν, εκτός των άλλων, και μία άσχημη προοπτική για την Πάρο ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: