Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Ο Νηρέας Νάουσας Πάρου είχε καρδιά πρωταθλητή και πήγε Δ’ Εθνική!






Έπειτα από παιχνίδι θρίλερ 3-2

τον Πανθηραϊκό στην παράταση!

Στα σαλόνια της Δ’ Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο είναι από σήμερα το απόγευμα ο ΑΜΕΣ Νηρέας Νάουσας Πάρου. Έπειτα από ένα δραματικό τελικό που διεξήχθη στο γήπεδο της Μυκόνου (Ορνός) η ομάδα της Νάουσας Πάρου επικράτησε με 3-2 στην παράταση του Α.Ο. Πανθηραϊκού και σφράγισε πανάξια και παλικαρίσια το εισιτήριο για την Δ’ Εθνική.
Οι παίκτες του Νίκου μοστράτου είχαν τεράστια ψυχικά αποθέματα στον τελικό αφού κατάφεραν και γύρισαν το παιχνίδι δυο φορές. Τον αγώνα παρακολούθησαν 500 φίλαθλοι από την Πάρο και 200 από την Σαντορίνη που γέμισαν την κερκίδα του γηπέδου.
Είναι η πρώτη φορά που ομάδα από την Πάρο θα αγωνιστεί στην Δ’ Εθνική ενώ ο ΑΜΕΣ Νηρέας Νάουσας κλείνει το 2009 τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του.
Οι παίκτες του ΑΜΕΣ Νηρέα μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι για να το πάρουν και να χαρίσουν στους φιλάθλους τους αλλά και στην Πάρο μια ιστορική πρόκριση.
Ο Πανθηραϊκός ήταν αυτός που κατάφερε και πήρε κεφάλι στο σκορ στο 55’ με τον Χριστιανό που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών και με γωνιακό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.
Ο Νηρέας κατάφερε και έφερε το ματς στα ίσα στο 82’ με εκπληκτικό σουτ του Νίνο που έστειλε την μπάλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο παραθυράκι του Λυγνού.
Το 90λεπτο έκλεισε με το σκορ στο 1-1. Οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί η εξέλιξη ήταν συγκλονιστική και όχι για καρδιακούς. Ο Πανθηραϊκός πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ στο 93’ με κοντινό πλασέ του Βαγγέλη Λιγνού. Ο Νηρέας παροτρυνόμενος από τους 500 περίπου φιλάθλους του, που είχαν κερδίσει τη μάχη της εξέδρας, ισοφάρισε στο 112’ με κεφαλιά του Δουλγεράκη από το ύψος του πέναλτι έπειτα από σέντρα του Ρούσσου. Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο τελικός θα οδηγηθεί στα πέναλτι ο αρχηγός του Νηρέα ο Βάρσαμος είχε άλλη γνώμη. Στο 117’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με κοντινή κεφαλιά έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Πανθηραϊκού και τους φιλάθλους του Νηρέα στον 7ο ουρανό. Οι παίκτες του Πανθηραϊκού αμφισβήτησαν την εγκυρότητα του γκολ υποστηρίζοντας ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή. Ο επόπτης όμως Δεσύπρης ήταν στη σωστή θέση, κατηγορηματικός και έτσι ο διαιτητής έδειξε τη σέντρα. Ο πρόεδρος του Πανθηραϊκού Νίκος Καμπουράκης ενημέρωσε τον διαιτητή ότι παίρνει την ομάδα του και αποχωρεί και έτσι ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα. Η ουσία είναι πως οι παίκτες του Νηρέα σήκωναν λίγο αργότερα το κύπελλο του πρωταθλήματος μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Καλή διαιτησία του Μενδρινού και των εποπτών Ζαράνη και Δεσύπρη.
ΑΜΕΣ Νηρέας Νάουσας: Τσουνάκης, Γέραλης (68’ Ρούσσος), Παπαδόπουλος (82’ Κρίστο Νίνο), Δελημπαλταδάκης, Μπαρμπαρήγος, Κραβαρίτης, Βάρσαμος, Τόδρης, Δουλγεράκης, Λουκής, Κρητικός.
Α.Ο. Πανθηραϊκός: Λυγνός Ελ., Μηνδρινός, Δακουτρός, Λυγνός Χρ., Λειβαδάρος (34’ Κολιούσης), Τζουραμάνης, Ζώτος, Τσιμέλας, Δαμίγος, Χριστιανός (80’ Λυγνός Ε.), Μαρίνι (61’ Σορώτος).

Ανάμεσα στους φιλάθλους στην εξέδρα διακρίναμε τον Δήμαρχο Πάρου Χρήστο Βλαχογιάννη, την Έπαρχο Πάρου - Αντιπάρου Γρηγορία Πρωτολάτη, τον Λιμενάρχη Πάρου και πρόεδρο του Α.Ο. Πάρου Ηλία Κουντρομιχάλη, Δημοτικούς και Νομαρχιακούς Συμβούλους.
Η Νάουσα Πάρου μετά τις 20:00 υποδέχθηκε τους πρωταθλητές με σαμπάνιες, λουλούδια και βεγγαλικά…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ?