Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Ο Σύλλογος Αντιπαριωτών για τον πατέρα Αναστάσιο Βούσουλα

Ο πατήρ Αναστάσιος Βούσουλας, ίσως ο τελευταίος των ντόπιων Αντιπαριωτών ιερέων, ο οποίος ιερούργησε στο νησί μας επί πενήντα χρόνια, γνήσιος λειτουργός της εκκλησίας του Χριστού, εκοιμήθη στις 18 Απριλίου 2008.
Λιτός στην εμφάνιση, προσιτός σε ολόκληρο το εκκλησίασμα, αξέχαστη φιγούρα μπροστά στη Ωραία Πύλη να διδάσκει τον λόγο του Θεού με την ίδια λιτότητα και απλότητα με την οποία έζησε. Αντλώντας μεγάλο μέρος της μόρφωσης του μέσα από το Ιερό Ευαγγέλιο και τους Κανόνες της Εκκλησίας, χωρίς ιδιοτέλεια και υστεροβουλία, προσπάθησε όλα αυτά τα χρόνια της ιερουργίας του να κρατήσει κοντά στον Θεό το ποίμνιο του, πράγμα το οποίο εν πολλοίς κατάφερε και σ’ αυτόν οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό η προσήλωση στην Πίστη και το θρησκευτικό συναίσθημα τα οποία διακατέχουν τους Αντιπαριώτες μηδενός εξαιρουμένου. Όπως απλά έζησε, έτσι και έφυγε και η απουσία του θα είναι αισθητή πλέον στο νησί μας.
Ο Σύλλογος Αντιπαριωτών και Φίλων της Αντιπάρου εκφράζει και δημόσια τα θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του πατέρα Αναστάση Βούσουλα και αντί άλλης εκδήλωσης με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα καταθέσει το συμβολικό ποσόν των € 200,00 στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» στην μνήμη του ιερέα ο οποίος συμπαραστάθηκε στις χαρές και στις λύπες των συμπατριωτών μας για περίπου μισό αιώνα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: