Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Κόντρες στην Πάρο στο χώρο της εκπαίδευσης

Δημοσιεύουμε δύο έγγραφα από τα οποία διαπιστώνεται διάσταση απόψεων μεταξύ του προϊσταμένου της Δ/θμιας εκπαίδευσης του 5ου Γραφείου Πάρου Αντιπάρου κ. Βαρριά Αριστείδη και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νάουσας. Αιτίας της ανταλλαγής των εγγράφων ήταν η συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων της Πάρου, από την οποία προέκυψε ότι τα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Πάρου είναι και πολλά και σοβαρά.

Το έγγραφο του κ. Αριστείδη Βαρριά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΙΚΡΑΤΙΑ
ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΑΟΥ
Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
5ο ΓΡΑΦΕΙΟ Δ.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Πάρος: 21-04-2008
Αρ. Πρωτ.: 1337

Προς: κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων
1. Γυμνασίου Πάρου
2. Λυκείου Πάρου
3. Γυμνασίου Νάουσας
4. Λυκείου Νάουσας
5. Γυμνασίου Αρχιλόχου
6. Γυμνασίου Αντιπάρου


Κύριε Πρόεδρε
Την Παρασκευή 11 Απριλίου έφτασε στο Γραφείο μας πρόσκληση για εκδήλωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων την Κυριακή 18 Απριλίου με θέμα «Σχολικά κτήρια και ανάγκες τους». Η πρόσκληση έγινε από επιτροπή που αυτοπροσδιορίζεται ως «η συντονιστική επιτροπή Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων» των σχολείων της Πάρου.
Σας παρακαλώ πολύ να μας ενημερώσετε εάν η συγκεκριμένη επιτροπή προέκυψε από τις από το νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες ή αν πρόκειται για μια πρωτοβουλία κάποιων γονέων που αυθαίρετα σφετερίζονται τον τίτλο της «συντονιστικής επιτροπής».
Σας υπενθυμίζουμε ότι προϊόν της μέχρι τώρα αδυναμίας συντονισμού των συλλόγων Γονέων είναι το γεγονός ότι οι γονείς δεν εκπροσωπούνται στις Επιτροπές Παιδείας του Δήμου και του Επαρχείου. Η παραπάνω όμως αδυναμία δεν θεραπεύεται με αυθαίρετες ενέργειες. Σας κοινοποιούμε τη σχετική νομοθεσία και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε.
Ευχόμαστε σε σας και τα μέλη του Συλλόγου σας Καλό Πάσχα.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
5ου ΓΡΑΦΕΙΟΥ Δ.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΑΡΡΙΑΣ


Η απάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νάουσας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ

Προς: κ. Προϊστάμενο 5ου Γραφείου Δ.Ε. Κυκλάδων
Κοιν.: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δ/νση κπαίδευσης)
Εφημερίδες Πάρου, Ραδιοφωνικούς σταθμούς

Πάρος, 12 Μαΐου 2008

Κύριε προϊστάμενε,
Με έκπληξη και δυσφορία λάβαμε το υπ’ αριθμό 1337/21-04-2008 υπηρεσιακό έγγραφό σας, με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ καυτηριάζετε τη συμμετοχή ημών και των υπολοίπων συλλόγων γονέων των σχολείων του νησιού σε εκδήλωση που συνδιοργανώσαμε, που είχε σαν αντικείμενο τα σχολικά κτήρια και τις ανάγκες τους. στην εκδήλωση αυτή, στην οποία προσκληθήκατε, εκτός από εμάς παρέστησαν ο Δήμαρχος, η Έπαρχος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.
Κατά την άποψή μας επρόκειτο για μια πολύ σοβαρή εκδήλωση των συλλόγων που κατέτεινε στην επισήμανση των προβλημάτων των σχολείων και τη δρομολόγηση λύσεων.
Θα περιμέναμε από την υπηρεσία σας, συμμετοχή και ευαισθητοποίηση για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν αναμφίβολα και επισημάνθηκαν.
Αντ’ αυτού εσείς με έγγραφό σας ζητάτε να μάθετε εάν η επιτροπή που είχε την πρωτοβουλία για την εκδήλωση, είχε συσταθεί νόμιμα ή με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες, εν τέλει δε, μας καταλογίζετε ότι σφετεριστήκαμε τον τίτλο «συντονιστική επιτροπή». Σας γνωρίζουμε λοιπόν ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να συμμετέχουμε σε κάθε είδους συντονιστικές επιτροπές, με στόχους τη βελτίωση των όρων παροχής διδακτικού έργου και των υλικοτεχνικών υποδομών, χωρίς την άδεια κανενός, το δε γεγονός ότι ακηδεμόνευτα συντονιζόμαστε, αντίθετα με τις παραδοχές της επιστολής σας, φανερώνει αποκλειστικά το ενδιαφέρον μας για τα σχολεία και τα παιδιά μας, ενώ για την εκδήλωση του ενδιαφέροντος αυτού δεν αποκλείεται από το Νόμο η οργάνωσή μας σε συντονιστικές επιτροπές.
Περαιτέρω σας επιστρέφουμε τους απαράδεκτους ισχυρισμούς «αυθαίρετοι» και «σφετεριστές», των οποίων τη βαρύτητα μπορείτε και οφείλετε ν’ αντιληφθείτε και με τις οποίες δεν τιμάτε τον υπηρεσιακό ρόλο που σας έχει εμπιστευτεί η πολιτεία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΦΛΗΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΑΣΗΜΙΝΑ ΚΟΥΤΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: