Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Εγκαινιάζεται η Agro Tourism 2009 στο Pallini Κασσάνδρας Χαλκιδικής

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (και ΜΜΕ) κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, εγκαινιάζει στο Pallini Beach, την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009, στις 20.00, την Agro Tourism 2009, που αρχίζει από 10.00 έως 14.00 και 18.00 μέχρι 23.00 στο ξενοδοχείο Athos Beach για τρεις συνεχείς ημέρες.
Η Agro Tourism είναι πολυεκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Κασσάνδρας σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής και τον Τουριστικό Αναπτυξιακό Όμιλο Χαλκιδικής-ΤΑΟΧ και περιλαμβάνει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων (τρόφιμα & τεχνήματα) και υπηρεσιών (ΑγρΟραμα), παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών (από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους), ημερίδα για το περιβάλλον, γευσιγνωσίες, επίδειξη παραδοσιακής μαγειρικής και ανοικτό διαγωνισμό παραδοσιακής πίτας (γλυκιάς & αλμυρής) με την φροντίδα του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (23920 25551).
Ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης αποτελεί τον εξειδικευμένο κρατικό φορέα παροχής τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα. Από το 1937 μέχρι σήμερα έχει στελεχώσει την αγορά εργασίας με 200.000 επαγγελματίες του τουρισμού.
Ο ΟΤΕΚ περιλαμβάνει τις πρώην Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων: Δευτεροβάθμια (Επαγγελματική Σχολή), Μεταδευτεροβάθμια (ΙΕΚ), Τριτοβάθμια (Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) & τις Σχολές Ξεναγών. Σήμερα λειτουργούν: 20 σύγχρονες εκπαιδευτικές μονάδες στην Ελλάδα, 2 ξενοδοχειακές μονάδες κατά τη θερινή περίοδο, Σύγχρονα εργαστήρια για πρακτική άσκηση, Εργαστήρια πληροφορικής, Δανειστική βιβλιοθήκη, Γραφείο Διασύνδεσης-Σταδιοδρομίας σε άμεση επαφή με την αγορά εργασίας για την προώθηση της απασχόλησης των αποφοίτων.
Ο ΟΤΕΚ παρέχει: Δωρεάν φοίτηση στους Έλληνες μαθητές και στους αλλοδαπούς υπήκοους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δυνατότητα διαμονής και σίτισης στα οικοτροφεία του, Αμειβόμενη πρακτική άσκηση και Υποτροφίες για σπουδές στο εξωτερικό.
Οι πολλοί απόφοιτοι του ΟΤΕΚ που εργάζονται στην Χαλκιδική, αλλά και οι άλλοι επαγγελματίες του Τουρισμού, θα έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να φρεσκάρουν και να ανανεώσουν τις γνώσεις τους από τις 8 επιδείξεις του ΟΤΕΚ στην Agro Tourism.
Στην Agro Tourism οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν την ικανότητα του αγροτικού τομέα να προσφέρει φημισμένα, επώνυμα, συσκευασμένα τοπικά προϊόντα (ελιές, γλυκά, κρασί, τραχανάδες, ζυμαρικά, όσπρια, μέλι, μουντοβίνα, τσίπουρο, κερί, πρόπολη, βασιλικό πολτό, γύρη, βότανα, χαλβά αλλά και κηραλοιφή, σαπούνι, υφαντά, αγιογραφίες, κεραμικά, ξύλινα, κηρήθρες, κοσμήματα από σπόρους κλπ).
Η Agro Tourism 2009 θα κλείσει με παραδοσιακό γλέντι στο 2ο Αντάμωμα Κασσανδρινών Χορευτικών στην Άθυτο την Κυριακή (18.00, 26/4/09)


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια: