Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟ ΧΩΡΙΟ





Με σεμνότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η Μεγάλη Εβδομάδα στο Άσπρο Χωριό ενώ με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν και οι Πασχαλινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού συλλόγου «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» κατά την διάρκεια των ημερών του Πάσχα.
Καθ’όλη την διάρκεια της Μ. Εβδομάδας πλήθος πιστών παρακολούθησε τις Ιερές ακολουθίες που κατανυκτικά τελέστηκαν στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής με τους υπέροχους ύμνους που απέδωσαν άψογα οι ψάλτες του Ιερού Ναού.
Την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ κατά την λιτάνευση του Επιταφίου, τον οποίο φέτος συνόδευσαν τιμητικά φαντάροι του χωριού, σε όλη την διάρκεια της διαδρομής μέσα από 15 αναπαραστάσεις αναβίωσαν τα Πάθη του Κυρίου, ενώ το βράδυ του μεγάλου Σαββάτου στην Ανάσταση μέσα σε μία μαγευτική ατμόσφαιρα από την ρίψη βεγγαλικών έλαβε χώρα και η αναπαράσταση της Αναστάσεως του Κυρίου μας.
Στο διάστημα από την Κυριακή των Βαίων μέχρι την Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Πασχαλινό παζάρι με τοπικά παραδοσιακά προιόντα και πασχαλινά είδη. Το παζάρι λειτούργησε καθημερινά πρωινές και απογευματινές ώρες και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Με μεγάλη λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου έγινε και ο εορτασμός του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Άσπρου Χωριού. Το βράδυ της Πέμπτης έγινε ο μικρός εσπερινός και τελέστηκε αγιασμός στον μικρό Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής και στην συνέχεια τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία στον μεγάλο Ι.Ν. Ανήμερα της εορτής μετά την πανηγυρική Θ.Λειτουργία και την λιτάνευση της ιερής εικόνας στήθηκε το καθιερωμένο γλέντι με φαγητά, εδέσματα και άφθονο κρασί, ενώ τα παιδιά της χορευτικής ομάδας του Άσπρου Χωριού (τμήμα του Μουσικοχορευτικού συγκροτήματος Νάουσας) χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και ακολούθησε ο κόσμος με τους ρυθμούς της παραδοσιακής τσαμπούνας με το τουμπάκι.
Τις Ιερές ακολουθίες και τις Πασχαλινές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους κατά την διάρκεια του Πάσχα ο βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Θοδωρής Ρουσσόπουλος, ο βουλευτής κ. Αργύρης Ντινόπουλος, η βουλευτής Κυκλάδων κ. Άρια Μανούσου, η Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου κ. Γρηγορία Πρωτολάτη, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Στέφανος Γαβαλάς και κ. Άννα Κάγκανη, ο Νομαρχιακός σύμβουλος κ. Γιώργος Κάγκανης, ο Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ κ. Γιώργος Λουκής, οι Πρόεδροι των δημ. Διαμερισμάτων Λευκών κ. Μαρία Τριανταφύλλου και Μάρπησσας κ. Αντώνης Ραγκούσης, οι Δημοτ. Σύμβουλοι κ. Λούης Κοντός, Παναγιώτης Κουτσουράκης και Μάρκος Κωβαίος, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, και πολύς κόσμος.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΤΛΑΝΤΙΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: