Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ερμούπολη 27 Απριλίου 2009


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Συνεδρίασε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ιωάννη Τζουάννου.
Το Συμβούλιο αποφάσισε την προκήρυξη διαγωνισμού για τις παρακάτω γραμμές: α) Πειραιά – Πάρου – Νάξου – Ηρακλειάς – Σχοινούσας – Κουφονησίου – Καταπόλων και επιστροφή, β) Πειραιά – Πάρου – Νάξου – Δονούσας – Αιγιάλης – Αστυπάλαιας και επιστροφή, γ) Πειραιά – Σίφνου – Φολεγάνδρου – Σικίνου – Ίου – Θήρας, δ) Πειραιά – Μήλου – Φολεγάνδρου – Σικίνου – Ίου – Θήρας, ε) Πειραιά – Μήλου – Σίφνου – Κιμώλου, στ) Πειραιά – Θήρας – Ανάφης, ζ) Θεσσαλονίκης – Σποράδων – Κυκλάδων – Ηρακλείου.
Τα πλοία για να γίνουν δεκτά στο διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον τριακοσίων (300) ατόμων το χειμώνα και 450 ατόμων το καλοκαίρι. Να έχουν επιφάνεια για φόρτωση Ι.Χ.Ε. οχημάτων τουλάχιστον 600 τ.μ. και να έχουν ολικό μήκος 100 μέτρων.
Ο δήμαρχος της Ερμούπολης κ. Δεκαβάλλας που συμμετείχε στο Συμβούλιο ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ υποστήριξε το αίτημα του δημάρχου Ίου κ. Γ. Πουσσαίου να προσεγγίζει στην Ίο το πλοίο της Blue Star στο πρωινό δρομολόγιο από Πειραιά προς Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, σε καθημερινή βάση ή κατ’ ελάχιστον τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, ώστε να καλυφθούν οι συγκοινωνιακές ανάγκες του νησιού. Ο Γενικός Γραμματέας αντέτεινε ότι πρόκειται για περίπτωση ελεύθερης δρομολόγησης και δεν μπορεί να υποχρεώσει το Υπουργείο την εταιρεία, ωστόσο υποσχέθηκε να γίνουν επαφές με την Blue Star, προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα κατά τη θερινή περίοδο η Ίος.
Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων υποστήριξε επίσης – χωρίς αντίκρισμα μέχρι στιγμής – αίτημα της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου και Ικαρίας, το πλοίο «Νήσος Μύκονος» μια φορά την εβδομάδα να πηγαίνει στη Σάμο και την Ικαρία, μέσω Σύρου και Μυκόνου.
Τέλος, ο κ. Δεκαβάλλας ενημέρωσε το ΣΑΣ ότι είναι τελεσίδικη η απόφαση του δήμου Μήλου, του Επαρχείου Μήλου και των Φορέων του νησιού, να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις από την Παρασκευή 1-5-09, στην περίπτωση κατά την οποία τα πλοία της εταιρείας G.A. Ferries εξακολουθήσουν να μην εκτελούν τα δρομολόγια που τους έχουν ανατεθεί από το Υπουργείο Αιγαίου και πρότεινε στον προϊστάμενο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου να «προχωρήσει» σε καταγγελία της σύμβασης με την εν λόγω πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Ο Γεν. Γραμματέας κ. Χρήστος Κουρούσης αντέτεινε πάντως, ότι αναμένονται πολύ σύντομα τα αποτελέσματα του νέου διαγωνισμού.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΤΕΔΚ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: