Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Από τα λόγια στα έργα για την επισκευή του λιμανιού της Πάρου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ
Βουλευτής Ν. Κυκλάδων - ΠΑΣΟΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 11/05/2009


Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Λιμενικό Ταμείο της Πάρου–Αντιπάρου περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία που συμφωνήθηκε στη σύσκεψη που έγινε στο Υ.Ε.Ν.Α.Ν.Π., προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της αποκατάστασης του λιμανιού από τις ζημιές που έχουν προκληθεί στον παλαιό προβλήτα και να αρθεί έτσι ο κίνδυνος πιθανής κατάρρευσής του.
Είναι φανερό από το χρονοδιάγραμμα των προβλεπομένων ενεργειών, ότι η άποψη–δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Π. Καμμένος στην Πάρο για άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του λιμανιού δεν παράγει άμεσο και πρακτικό αποτέλεσμα.
Αυτό που ενδιαφέρει όλους και πρώτιστα την Πάρο και τους Παριανούς είναι να αποτραπεί το ενδεχόμενο «αχρήστευσης» του κεντρικού προβλήτα του λιμανιού και κυρίως ο κίνδυνος ατυχήματος.
Επιβάλλεται επομένως άμεσα και δίχως την παραμικρή καθυστέρηση η σύνταξη τεχνικής έκθεσης από ειδικούς εμπειρογνώμονες που θα αποτυπώνει την υφιστάμενη κατάσταση στην υπόβαση του προβλήτα, θα προσδιορίζει το βαθμό επικινδυνότητας και κυρίως θα αποφαίνεται για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν από την αρμόδια υπηρεσία.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο βαθμός επικινδυνότητας επιβάλλει την παύση λειτουργίας του κεντρικού προβλήτα του λιμανιού απαιτείται η άμεση εκτέλεση εργασιών άρσης της επικινδυνότητας.
Πρόσφατα, σε ανάλογη περίπτωση στο λιμάνι της Νάξου, την εκτέλεση των εργασιών της επισκευής του προβλήτα ανέλαβε η Ειδική Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού.
Επιβάλλεται, επομένως, και στην περίπτωση της Πάρου να διερευνηθεί η αντίστοιχη δυνατότητα καθώς και κάθε άλλη πρόσφορη και σύννομη διαδικασία, ώστε να επισπευσθεί το έργο της άρσης της επικινδυνότητας. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να προσανατολιστεί η παρέμβαση κάθε κυβερνητικού παράγοντα που έχει την βούληση να βοηθήσει στην υλοποίηση του έργου.
Όλα τα υπόλοιπα είναι για τη δημιουργία εντυπώσεων και δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: