Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

"Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ"

Τοπική Διοικούσα Επιτροπή / Ένωση Τεχνητών Ελλάδας
ΔΕΗ ΠΑΡΟΥ

28/05/09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ύστερα από απόφαση της Ένωσης Τεχνητών Ελλάδας ΔΕΗ κλιμάκιο της κατέβηκε στην Πάρο προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής Πάρου και του Πρακτορείου σχετικά με τις ενέργειες που κάνει η ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ προκειμένου να γίνουν προσλήψεις τεχνικού προσωπικού που είναι αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης προτού θρηνήσουμε τον χαμό και άλλων συναδέλφων.
Έπειτα από συζήτηση που έγινε με τους εργαζομένους θεωρούμε σωστό να σας κάνουμε κοινωνούς των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
Οι εργαζόμενοι του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής Πάρου και του Πρακτορείου που χρόνια τώρα κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες δίνουμε καθημερινά την μάχη μας για την ομαλή και αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση των νησιών μας θέλουμε για μια ακόμα φορά να σας ενημερώσουμε για την τεράστια (ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ) έλλειψη προσωπικού που έχει σαν αποτέλεσμα την εργασία μας κάτω από ασφυκτική πίεση (λόγω εκμεταλλεύσεως του φιλότιμου μας) με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και η σωματική μας ακεραιότητα. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους κατάφεραν το ξεγύμνωμα της επιχείρησης η ΔΕΗ το 1994 είχε 36.710 εργαζόμενους ενώ σήμερα 15 χρόνια μετά με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα δικτύου μεγαλύτερο και πολύ περισσότερες μηχανές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει μείνει με 23.400 εργαζόμενους.
Στο Πρακτορείο Πάρου σήμερα εργάζονται 6 εναερίτες ενώ πριν μερικά χρόνια με πολύ μικρότερο δίκτυο εργάζονταν 15 άτομα. Μέσος όρος ηλικίας των εναεριτών μας είναι τα 51 έτη παρότι όλοι γνωρίζουμε την φύση της εργασίας τους.
Ακόμα έχουμε φτάσει στο επικίνδυνο σημείο να εργάζονται στον Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής Πάρου 24 συνάδελφοι με μέσο όριο ηλικίας 48 έτη και εγκατεστημένη ισχύς 63 MW όταν στο παρελθόν με ισχύ 20 MW εργαζόταν 75 άτομα. Το σημερινό οργανόγραμμα της επιχείρησης αναφέρει ότι για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού χρειάζονται 60 εργαζόμενοι. Με αλλά λόγια στον ΑΣΠ ΠΑΡΟΥ εργάζονται 60% λιγότεροι εργαζόμενοι από τον απαιτούμενο αριθμό.
Από αυτά και μονό τα νούμερα που δεν μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει μπορείτε όλοι να καταλάβετε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει όλο το προσωπικό της ΔΕΗ για τη σωστή ηλεκτροδότηση των νησιών μας (Πάρο – Αντίπαρο- Νάξο – Ίο- Σίκινο- Φολέγανδρο- Κουφονήσια).
Δυστυχώς οι Διοικούντες της Επιχείρησης «Εκμεταλλευόμενοι το φιλότιμο των εργαζομένων» αντί να δουν την τεράστια έλλειψη τεχνικού προσωπικού και να κάνουν όλες τις ενέργειες, ώστε να βρεθεί λύση και να επανδρωθούν σωστά και όπως πρέπει ο ΑΣΠ Πάρου, το Πρακτορείο και γενικά η ΔΕΗ με αναγκαία μπαλώματα (Εργολαβίες, Συμβάσεις έργου) να λύσουν το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα.
Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ (τον κύριο Αθανασόπουλο και την παρέα του) για την τεράστια ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και τους καθιστούμε ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ το τελευταίο διάστημα στο χώρο της ΔΕΗ. Έχουμε θρηνήσει το τελευταίο 4ΜΗΝΟ 6 ΝΕΚΡΟΥΣ συναδέλφους.
«ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑΒΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ»
Κλείνοντας θέλουμε να ενημερώσουμε όλους του κατοίκους της Πάρου και των γύρω νησιών, τους επαγγελματίες και την τοπική αυτοδιοίκηση ότι εμείς οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δίναμε, δίνουμε και θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε να μπορούμε όλοι μας να έχουμε το Αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Κρούουμε το ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ προς όλους -διότι και εμείς «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΕΣ»- ότι το καλοκαίρι πλησιάζει με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ζητάμε τη συμπαράστασή σας στο δύσκολο έργο που έχουμε να πείσουμε προς κάθε κατεύθυνση για τις αναγκαίες προσλήψεις.


ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: