Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Έως το τέλος του 2010 έτοιμο το κλειστό γυμναστήριο στην Πάρο

Αθήνα, 23.06.2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γιάννη Βρούτση

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΚ
Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
ΣΕ ΠΑΡΟ ΚΑΙ ΝΑΞΟ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 4.230.000 €

Εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων την Τετάρτη 17 Ιουνίου η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με την Νομαρχία Κυκλάδων για την κατασκευή των δύο κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων στο σχολικό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ Νάξου και στο Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου - Μάρπησσας Πάρου.
Ο ΟΣΚ, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και στο αίτημα των κατοίκων της Πάρου και Νάξου προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς στην ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, ώστε οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις στα δύο νησιά να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2010.
Η Νομαρχία Κυκλάδων, κατόπιν της έγκρισης του ΟΣΚ και σύμφωνα με την πάγια διαδικασία του Υπουργείου Παιδείας, αναλαμβάνει αφενός την δημοπράτηση των έργων με όλες τις σχετικές διαδικασίες για την ανακήρυξη του αναδόχου κατασκευαστή εντός του 2009 και αφετέρου την επίβλεψη της κατασκευής τους.
Η κατασκευή του γυμναστήριου στη Νάξο έχει ενδεικτικό προϋπολογισμό 2.060.000€, ενώ το γυμναστήριο της Πάρου έχει προϋπολογισμό 2.170.000€.
Και τα δύο γυμναστήρια θα χρηματοδοτηθούν με πιστώσεις του ΟΣΚ και θα περιλαμβάνουν γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, χώρους υγιεινής, κερκίδες χωρητικότητας 300 ατόμων και βοηθητικούς χώρους το καθένα.

Μετά τη σημαντική αυτή εξέλιξη, ο κ. Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δύο σημαντικά έργα για τις Κυκλάδες μπαίνουν στην τελική φάση υλοποίησης. Με διασφαλισμένους όλους τους απαραίτητους πόρους, η πρόβλεψη είναι ότι μέχρι το τέλος του 2010, η Πάρος και η Νάξος θα αποκτήσουν δύο νέες υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης παραμένει η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η ώθηση στον αθλητισμό των νέων ανθρώπων με τη δημιουργία περισσότερων υποδομών άθλησης και πολιτισμού. Σταθερός στόχος μας είναι να κρατήσουμε τη νεολαία στα νησιά μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον τ. Υπουργό Παιδείας κ. Ε. Στυλιανίδη, τον Υπουργό Παιδείας κ. Α. Σπηλιωτόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ κ. Ε. Αλεξανδρή για τη συνέπειά τους και το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τον Νομό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: