Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΡΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΡΟΥ
ΑΙ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΤΗΣ,
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΑ
«Περιβαλλοντική και ενεργειακή αναβάθμιση
του κτιριακού περιβάλλοντος στις Κυκλάδες»

Πάρος - Παροικία, 20 Ιουνίου 2009, Αίθουσα “Αρχίλοχος”

Στο πλαίσιο του ‘ΟΙΚΟ-ΛΟΓΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ’, πραγματοποιείται ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα: «Περιβαλλοντική και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού περιβάλλοντος στις Κυκλάδες» με Επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Ματθαίο Σανταμούρη .
Η Ημερίδα είναι επικεντρωμένη στην προώθηση της κοινοτικής και εθνικής πολιτικής για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Κτίρια , καθώς και την χρήση ήπιων μορφών ενέργειας και βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, και στοχεύει στην εξειδίκευση των λύσεων για την μείωση της ενεργειακής σπατάλης στα υπάρχοντα και μελλοντικά κτίρια του νησιωτικού χώρου.
Είναι γνωστό ότι η ηλεκτρική ενέργεια στα νησιά μας παρέχεται από την πλέον ακριβή και ρυπογόνο πηγή – αυτόνομοι πετρελαϊκοί σταθμοί - και η κατανάλωση αυξάνεται γεωμετρικά, κυρίως εξαιτίας της χρήσης κλιματιστικών για ψύξη και για θέρμανση.
Η Ημερίδα θα συμπληρωθεί στο άμεσο μέλλον με Αρχιτεκτονική Έκθεση, στην οποία παρουσιάζονται οικο-λογικά κτίρια στα νησιά του Αιγαίου, και με την παραγωγή και διάθεση ενημερωτικών φυλλαδίων .
Η Πάρος φιλοδοξεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής, γιατί διαθέτει μεγάλο κτιριακό απόθεμα, ‘φιλοξενεί’ ένα μεγάλο πετρελαϊκό σταθμό της ΔΕΗ που τροφοδοτεί και πολλά άλλα νησιά( Νάξο, Ίο, Φολέγανδρο Σίκινο , Ηρακλειά, Σχοινούσα και Κουφονήσια ), και έχει καταθέσει πρόταση για την ένταξη της στο πρόγραμμα, ‘ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: